Реклама / Ads
3| 5883 |02.03.2014 НАРОДЕН ГЛАС

На 1 март Сдружение „България си ти!“ постави началото на една нова инициатива

.
„Аз съм Веска Петрова, майка съм на 13 деца и съм член на Сдружение „България си ти!“. Ние ще инициираме дебат за законодателни промени. Ще бъдат поканени всички парламентарно представени партии, най-големите извънпарламентарни партии, неправителствени организации. Целта е да се запълнят огромните пробойни в сега действащото законодателство относно официално признатата демографска криза в България. Предложението на Сдружението е: на всяко трето дете на една майка, държавата да осигури месечна социална помощ в размер на минималната работна заплата до навършване на пълнолетие на най-малкото от т
 

Инж. Димитър Куцаров, председател  на „България си ти!“ покани на сцената и другите майки, които подкрепят инициативата, и изрази надеждата си животът на семействата да се подобри. Той изброи и очакваните резултати: решаване на проблема с демографския срив; справяне с проблемите на образователната система и интеграция на ромското население в България.




Според изчисленията на Сдружението, това означава, че държавата ще трябва да отделя около 3 млн лв. месечно и годишно – около 36 млн лв. за целта. Изискването към семействата е децата да посещават редовно детска ясла, градина или училище до завършване на средно образование. Организацията предлага още помощта за всеки родител със средно образование да бъде с 30% повече, а за майките и татковците с висше – с 40 % повече. По този начин родителите ще могат да осигурят основните нужди за своите деца и да отделят средства за тяхното образование, а това като ефект върху нацията ще доведе до качествен човешки капитал.

Според проучване на Сдружението, всеки представител на ромския етнос е готов да изпрати детето си на училище, за да получи тази помощ.

Организацията вече 2 години подкрепя български многодетни семейства с конкретна материална и морална помощ за решаването на битови, социални и трудовоправни проблеми, както и затруднения с образованието на техните деца. Но въпреки усилията на Сдружение „България си ти!“, неправителствените организации не могат да изместят ролята на държавата за стимулиране на раждаемостта и борбата с демографския срив в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5966 |02.03.2014 Гласовете на „България си ти!“ празнуваха на Първи март с децата от многодетните български семейства . 0| 7518 |15.02.2014 Райън Лесли дари 3000$ на Сдружение „България си ти!“ . 0| 6571 |27.01.2014 Григор Димитров, Петко Бочаров и акад. Дечко Павлов са сред номинираните за Годишните награди „България си ти“ . 21| 5825 |13.01.2014 Десет експертни групи пишат стратегията на „България без цензура“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads