Реклама / Ads
15| 11505 |11.04.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Савова за Фрог: Делото „Иванчева” бе скалъпено, за да се подмени вота на избирателя

.
Адв. Ирен Савова
Няма обрат по делото „Иванчева”, а естествен ход на събитията. Доказателствата по делото са само в една посока, а именно, че не е искан и не е получаван подкуп от Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Петко Дюлгеров призна, че не поддържа дадените под натиск показания срещу двете кметици. Това заяви в интервю за Фрогнюз адв. Ирен Савова, защитник на Биляна Петрова.
 

"Биляна Петрова в самото начало на разследването срещу Иванчева, заяви, че върху нея е упражняван натиск, за да свидетелства срещу началничката си. Тя тогава реагира изключително остро на това предложение.

 

Сценаристите на този долнопробен сюжет с двете кметици знаят, че те никога не са искали или получавали подкуп за себе си под каквато и да било форма, били са верни на своите избиратели и са следвали в пълен обем предизборните си обещания. А те са в една-единствена посока – да бъде ограничено агресивното презастрояване на един от най-големите райони на Столична община - район „Младост”. И понеже не е намерен механизъм да бъдат убедени да вземат „правилните решения”, е влязъл в действие „План Б” - да им бъдат подхвърлени пари и скалъпено тежко обвинение, за което са били следени месеци наред в търсене на удобния момент и удобните хора, чрез които това да бъде направено.  И по този начин да се постигне заветната цел – подмяна на вота на избирателите!

 

Независимо от всичко, което се случи обаче, те показаха, че няма да превият глава нито под натиска на богатите фирми – да бъдат оставени да правят каквото си искат, нито под натиска на управляващите. В крайна сметка съдебното следствие приключи без нито едно доказателство, че Десислава Иванчева и Биляна Петрова са извършили грозното престъпление, в което са обвинени. Ето защо очакваме оправдателна присъда".

 

На въпрос дали очаква в последния момент изненади от прокуратурата, адв. Савова отговори: "По делото „Иванчева” прокуратурата показа, че може да ни изненада във всеки един момент с нови процедури в НПК и с невиждани досега прийоми. Във финалната фаза на съдебното следствие държавното обвинение си позволи да поиска отвод на председателя на съдебния състав, който отвод /напълно необснован/, ако беше приет, щеше да предизвика започване на производството отначало. Едно напълно необсновано и формално искане, целящо да отложи за неопределено време решаването на делото, с основания, които изобщо не попадат в хипотезата на чл. 29, ал. 1 и 2 от НПК".

 

"Последиците от изживяното от Иванчева и Петрова ще са за сметка на имиджа на България, за сметка на целия български народ, който ще трябва да плати огромни обезщетения заради услужливото поведение на нашите управляващи и на прокуратура по отношение на богатите фирми", завърши адв. Савова.

 

        

Вижте какво каза адв. Ирен Савова на 15 април, понеделник, в рубриката Интервю.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 11315 |11.04.2019 Методи Андреев за Фрог: Продължаваме да плащаме десятък на ДПС . 8| 8585 |03.04.2019 Цв. Василев за ”мегаделото”: ОПГ е не на подсъдимата скамейка, а свидетелят Лазов и обвинителите . 12| 17034 |27.03.2019 Октай пред Фрог: Ако Борисов не отиде на предсрочни избори, ДПС ще го доунищожи . 4| 6194 |26.03.2019 Проф. Палангурски за Фрог: Политиците си мислят, че трябва да си уредят живота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads