Реклама / Ads
3| 8545 |11.06.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. К. Симеонов за Фрог: Инсинуация е, че с адв. Ботев сме давали документи от делото за КТБ на „Капитал”

.
Адв. Христо Ботев и адв. Константин Симеонов - вляво Източник: БГНЕС
Нито аз, нито колегата ми адв. Христо Ботев сме давали документи от делото за КТБ във в. „Капитал”, както твърди в. „Монитор”. Това е откровена лъжа. С „Капитал” нямам никакви контакти.
 

Това е поредната инсинуация и се опитва да се направи връзка между публикациите на „Капитал” с Цветан Василев. Не знам откъде вестникът на Прокопиев има тези материали, но със сигурност не е от мен и Христо Ботев, който не е адвокат на Василев по това дело. Това заяви пред Фрогнюз адв. Константин Симеонов относно неверни твърдения за него във пеевска медия.  

 

Ние сме хората, които още при предявяване на материалите по делото, направихме искане за разпит на Делян Пеевски по делото КТБ, тъй като неговото име се споменава на много места и е свързано с кредити. Естествено кредитите, които са отпускани на Пеевски, не са инкриминирани, за да не го разпитват.

 

В момента, в който се задава въпрос за Пеевски, Гешев го постави на пиедестал редом с Путин и Обама. Възвеличаването на корпулентния бизнесмен на нивото на президентите на най-големите държави в света е преувеличено. Гешев беше казал: „Освен Пеевски не са разпитани Путин и Обама”. Путин и Обама нямат нищо общо с КТБ, докато Пеевски има много общо. Предстои търсене къде се намира депутатът, за да бъде разпитан.

 

Очевадно е, че нямаме достъп до медиите, защото когато възникна въпросът с четенето на заключителната част на обвинителния акт, имаше едно пространно интервю в сутрешен блок с Иван Гешев, в което той изложи неща, които са в разрез със закона. Едното от тях е, че по делата била масова практика да не се чете обвинителния акт, второто е, че няма такава фигура като защитен свидетел. Единият, и другият случай касаят последните изменения НПК, които спокойно могат да бъдат кръстени „изменения КТБ”, тъй като влязоха на 5 ноември миналата година.

 

Заради големия обем на обвинителния акт на КТБ се внесе изменение в НПК и сега там фигурира прочитане на заключителната част. В моята 24-годишна практика не съм имал случай,  в който да не е бил четен диспозитива на обвинителния акт. В съдебната зала трябва да стане ясно в какво прокуратурата обвинява подсъдимите. Лъжата на Гешев се състои в това, че ние винаги сме се съгласявали да не се чете обвинителния акт, респективно диспозитива, и сега шиканираме процеса, като не искаме да се чете.

 

Адвокат Ина Лулчева заяви по този повод, че прокуратурата иска да ни накара да участваме в изготвянето на документи с невярно съдържание, като се запише в протокола, че диспозитива сме го прочели.

 

Прокуратурата повтаря многократно длъжностните характеристики на обвиняемите. Например при обвиняемият Георги Зяпков фигурират в обвинителния акт неговите преназначавания от 2012-2013 г., което няма никакво отношение към делото. Повторени са поне 500 пъти неща, които вече са били написани. С копи-пейст са трупани хартии, за да покаже прокуратурата колко огромен обвинителен акт е написала, пък после тя не иска да се чете.  

 

Иван Гешев твърди, че няма понятие защитен свидетел. Има обаче добавена алинея в досъдебното и съдебното производство за свидетели със специфична нужда от защита. С това изказване прокурорът декларира, че ще иска Бисер Лазов, Албена Андреева и др. да ги вкара в категорията на свидетели със специфични нужди. Така те няма да бъдат разпитани публично в зала. Техните отговори ще бъдат продиктувани от прокуратурата. Освен това като вече са минали 4 години, те ще започнат „да не си спомнят”. Ще започнат да им четат показанията от досъдебното производство.

 

Бисер Лазов специално никога не е разпитван пред съдия, тъй като трябва да бъде уведомена защитата и подсъдимите по делото. Това не я устройва прокуратурата, защото ще бъдат зададени неудобни въпроси. Всичките кухи фирми, които се твърди, че са на Цветан Василев, ги е създал Бисер Лазов. Няма един свидетел, който да твърди, че Цветан Василев му се е обадил да прави фирми, всичко е движил Бисер Лазов.

 

Мен не ме допускат до нито една телевизия да оборя твърденията на прокуратруата. Имаше една телевизия, която ми даваше думата, но Пеевски плати 80 млн., за да бъде затворена.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 13289 |04.06.2018 Само във Фрог: 50 души крепят имиджа на шефа на МВР, пресцентърът му се раздира от скандали . 3| 7463 |31.05.2018 Владо Береану за Фрог: Румънският премиер в сянка иска главата на Лаура Кьовеши . 28| 35529 |30.05.2018 Адв. Симеонов за Фрог: Цацаров си тръгва, разследването по ”Магнитски” е на бюрото на Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads