Реклама / Ads
26| 9793 |24.02.2015 НАРОДЕН ГЛАС

М. Андреев: Библиотекарският произвежда ли кадри за ДАНС?

.
Бившият председател на Комисията по досиетата и депутат от ГЕРБ Методи Андреев
В УниБИТ се случват странни неща. Там има изключителна система за произвеждане на доктори, които са на специални места. Този университет е като втори властови център.
 
Това коментира депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на комисията по досиетата Методи Андреев по темата има ли таен кръг на „библиотекарите“ у нас в сутрешния блок на бТВ.

„Стоян Денчев е изключителен човек. Този човек е ректор на университета, но най-важното е, че той е агент на ДС и вицепрезидент на Мултигруп“, подчерта Андреев. Според него не може 3 последователни директори на ДАНС да завършват в този университет. Защо не отиват във Военната академия? Там е и бившата шефка на Комисията за защита на класифицираната информация Цвета Маркова, информира още Методи Андреев.

Бих искал да се провери дали е спазен правилникът за работа с класифицирана информация, категоричен бе той. Тези дисертации трябва да отговарят на много строгия правилник за приложение на закона за защита на съдебната информация. Това означава, че ръководителите на тези докторанти е трябвало да ходят в ДАНС и там е трябвало да провеждат срещите си със своите докторанти. Ходили са Стоян Денчев, Цветлин Йовчев. След като тази дисертация е класифицирана информация, цялото научно жури трябва да има достъп до класифицирана информация, обясни Андреев.

За малък доктор се състои от двама рецензенти и трима специалисти, които пишат становище. Това научно жури къде се е събирало, трябва да е било в ДАНС, няма къде другаде. Методи Андреев като член на комисията, не е сигурен дали може да получи въпросните докторантури.

Да се провери дали е спазен правилникът за работа с класифицирана информация, изтъкна като най-важно Методи Андреев.

На въпрос защо ген. Атанас Атанасов преплита тези хора, връзките им с УниБИТ и операция „Червеите“, Андреев предложи да прочете откъс от анотацията на проф. доктор Стоян Денчев. Той става доктор на икономическите науки. „6 точка от неговата анотация е „Разработване на методи и средства за достъп до информация с поверителен характер и за оценка на системи за безопасност за защита на данни.“ Последното изречение от този абзац е: Разработен е специфичен метод за достъп до информация с поверителен характер. Името на този специфичен метод дали не е „Червеи“, попита Методи Андреев.

Аз съм „за“ да бъде разсекретена разработка „Червеи“. Това трябва да стане обаче от хората, които са й сложили гриф „строго секретно“, а именно хората, които са работили по нея. Комисията за защита на класифицираната информация има също възможност да я разсекрети, каза Андреев.

Има ли подписан договор между УниБИТ и ДАНС за подготовка на кадри, запита Методи Андреев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5389 |23.02.2015 Хора заседнаха в асансьор след кражба в трафопост . 2| 6149 |22.02.2015 Пилотът А. Марков: "Фалкон"-ът с колесника е запечатан . 1| 9348 |21.02.2015 Шивачка от Дупница има божи ръце . 11| 5178 |20.02.2015 И силистренци се включиха в протеста „С Европа, но никога срещу Русия”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads