Реклама / Ads
37| 10087 |27.10.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Д-р Антония Първанова: Локдаун само за неваксинирани?

.
Д-р Антония Първанова
Много интересни противоепидемични мерки започнаха да се пръкват в главите на политическите полубогове. Сами ли ги измислят, диктуват ли им ги, но най-новият бисер на грижата за човешкото здраве е „локдаун за неваксинирани“. И това се случва заради заболяване, от което за 2 години са се заразили около 580 000 души (в едно с фалшиво положителните и дублирани проби) от общо 6 милиона налично в страната население.
 

На останалите 5,42 милиона от Ковид пандемията не им се е случило нищо друго освен институционален тормоз, дискриминация, лишаване от човешки права, загуба на работа и доходи, обедняване, социална изолация, ограничаване на достъпа до образование, здравеопазване, култура, нагнетяване на страх, агресия и омраза, медийни манипулации и пропаганда, цензура и заклеймяване на инакомислието и на мисленето изобщо, злоупотреба с власт и репресии срещу несъгласието с ограниченията на свободата.


Не го виждам баланса между вреди и ползи в името на обществения интерес.

На този фон 1,4 милиона са се ваксинирали – кои по убеждение, кои по необходимост, кои под натиск или принуда, кои от страх, кои независимо, че са преболедували. След почти година ваксиниране, вече е безспорен факт, че ваксините не предпазват от заразяване, боледуване и разпространение на коронавируса, макар да бяха „сигурни“ тези ефекти. Остана сал едно обещание – по-малко да се мре.



Казват ни, че ни пазят от Ковид. Но няма как да не се пита човек, с такива „гениални“ мерки, кой от кого ще бъде пазен: здравите от болните или обратното, преболедувалите от непреболедувалите или обратното, ваксинираните от неваксинираните или обратното. Като гледам съотношението в броя на последните, май щетата ще е по-малка ако наложат локдаун на ваксинираните и да се свършва с тази истерия.



Изобщо някой от нещо ще бъде ли предпазен или хората ще бъдат репресирани докато бъдат пречупени, докато спрат да се съпротивляват и да се борят за правата си? После какво следва, изолационни лагери за неваксинирани и триумф на… на кого?


Антония Първанова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 10290 |27.07.2021 Д-р Антония Първанова за развенчаване на ПСР тестовете . 53| 87896 |11.02.2021 Д-р Антония Първанова: Лекарствата ги прекараха, ама как се пласират 18 576 926 дози ваксини? Мъкаааааааа . 15| 7207 |20.01.2021 Д-р Антония Първанова: Година политиците се правят на медици, а медиците на политици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads