Реклама / Ads
0| 6645 |15.01.2014 НАРОДЕН ГЛАС

"България без цензура" подкрепи талантливия Божидар от Смолян

.
Категорично не можем да си позволим да изгубим поредно поколение в демагогия, заради тоталната липса на цялостна политика в сектора, е позицията на "България без цензура" относно наболелите проблеми в образованието. Фактът, че децата ни печелят всички големи конкурси по математика и информатика, доказва, че нацията ни има висок потенциал, традиции и успешна реализация в сферата на високите технологии.
 

Вместо да осигуряваме мозъци за Силиконовата долина е крайно време да създадем условия за децата ни да остават и да се реализират тук. Идеята за дуално обучение непрактична , предвид факта, че няма развитие и помощ за малкия и среден бизнес, а занаятите в страната един по един изчезват. В "България без цензура" работи експертна група, която създава нова генерална стратегия за образованието. Вече има готови механизми и ноу хау за въвеждане на обучение с таблети.

"България без цензура" подкрепи талантливия Божидар Маринов от Смолян. Евромайките Даниела Колева и Станислава Евтимова подариха на 13-годишното момче нов таблет от името на сдружението. Подаръкът бе предаден на майка му Златка по време на пресконференция на Асоциацията за домашно образование, която се проведе в БТА днес. Тя отвърна на жеста, като покани на гости у дома си представители на гражданската организация.

Казусът с Божидар нашумя покрай забраната на Министерството на образованието да го допусне до Националната олимпиада по информатика, защото не ходи на училище. Майка му Златка, която е програмистка, му го обучава вкъщи по американска програма за домашно образование. Още на 4-годишна възраст момчето започнало да учи букви и числа, а днес вече е надминало връстниците си и пише кодове за програмиране.

Историята му бе разказана и на днешната пресконференция. Хаотичните промени в системата на образованието, идеята за отпадне монопола по отношение на сертифицираното образование и създаване на кооперативни училища, които родителите да си организират, нуждата от безусловна подкрепа на ученика, независимо от формата му на обучение също бяха сред дискутираните теми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8254 |12.01.2014 Първа сватба в "България без цензура" . 1| 5621 |03.12.2013 "България си ти!" на среща със световния политически и културен елит . 1| 6088 |01.11.2013 Известни българи подкрепиха "Ден на добрата новина" . 0| 7425 |18.10.2013 Димитър Куцаров: "България си ти!" подаде ръка на доброто

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads