Реклама / Ads
4| 5773 |09.04.2014 НАРОДЕН ГЛАС

"България си ти!": Г-н Дангов, няма да ни откажете да раздаваме храни на нуждаещи

.
Сдружение „България си ти!“ в съвместна благотворителна инициатива с Българската хранителна банка във вторник раздаде около 3000 млечни продукта в Кюстендил, Благоевград, Сливен и Бургас на нуждаещи се българи.
 

Непосредствено след присигането ни в Кюстендил на целенасочена проверка в Социалния патронаж обаче дойде Областната дирекция по безопастност на храните.  Проверката не установи нарушение и всичко бе изрядно. Служителите на дирекцията обаче забавиха работата на Сдружението с около час, което предизвика закъснение при дарението в другите населени места, където очакваха екипите на „България си ти!“.  

Това ни навежда на мисълта, че въпреки усилията ни за хармонични взаимоотношения с институциите и стремеж да помага на бедните, действията на ОДБХ-Кюстендил са умишлени и бавят работата ни.

През февруари директорът на институцията Първан Дангов разкритикува подобно дарение на Сдружението и се опита да очерни добрината на доброволците, след което бе опроверган. Това обаче няма да спре „България си ти!“ да изпълни мисията си спрямо нуждаещите и ще продължи да го прави дотогава, докато има нуждаещи се и дарители.

Г-жа Радмила Рангелова, директор на Социалния патронаж в Кюстендил, е свикнала с проверките на ОДБХ. Казва, че дарения при тях обикновено се правят „инцидентно“. Хората, за които се грижат са възрастни, хора с увреждания и бедни българи, които живеят в близките населени места.

В Благоевград посетихме Социалния патронаж. В Сливен хранителната помощ достигна до социално слаби, хора в неравностойно социално положение и възрастни хора в 5 социални институции, а в Бургас - в 16. Директорките навсякъде бяха доволни и изразиха надежда пак да ги посетим.

Благотворителната инициатива се реализира със съдействието на четирите общини – Кюстендил, Благоевград, Сливен и Бургас.
Сдружение „България си ти!“ вярва, че добрите дела са дълг на всеки от нас,  за да бъдат по-малко нуждаещите се и за да се превърне добрината във всекидневие за все повече хора.
     
Напомняме Ви, че г-н Дангов е ветеринарен лекар, специалист по фуражи и храни за животни и все още не знаем кой го е назначил на тази длъжност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5643 |03.04.2014 "България си ти!“ пак поде инициативата „И добрината воскресе!“ . 0| 5667 |06.02.2014 "България си ти!" раздава млечни продукти на социално слаби . 0| 6613 |15.01.2014 "България без цензура" подкрепи талантливия Божидар от Смолян . 6| 8242 |12.01.2014 Първа сватба в "България без цензура"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads