Реклама / Ads
13| 15140 |18.03.2018 НАРОДЕН ГЛАС

БОЕЦ хвърля бомба във вторник за мащабите на несъбрания ДДС

.
Гражданско сдружение БОЕЦ се готви да хвърли истинска бомба във вторник за мащабите на несъбрания ДДС. В съобщение до медиите се казва:
 

На 20.03.2018г., вторник, в12.00ч, в голямата зала на БТА, София, на пресконференция, БОЕЦ ще представим публично информация и документи, получени по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) от Национална агенция по приходите (НАП) и други институции, които съдържат скандални факти за несъбран Данък добавена стойност (ДДС) – с точни числа и по години, - от 2000 до 2017 г. включително.

 

Ще ви предоставим документи, които по мнението на юристи съдържат доказателства за извършени тежки длъжностни престъпления, довели до огромни размери щети за бюджета на държавата, респективно за всички данъкоплатци.

 

ГД „БОЕЦ“ ще обяви и бъдещите си действия, като първото от тях е да внесе сигнали до прокуратурата за извършени престъпления по чл.282 и чл. 285 от НК от длъжностни лица на изключително високи постове в управлението.

 

Ще отговорим на всички въпроси и ще докажем твърдението си, че в България върховенството на закона наистина е поставено под въпрос, щом в управлението действа мафиотска структура, използваща своята власт да контролира и източва финансовите потоци на държавата, да прикрива престъпленията си и да репресира и мачка неприемащите това, по същество криминално, всевластие.

 

Припомняме, че на 13 февруари 2018г. ГД „БОЕЦ“ внесе Заявление по ЗДОИ до НАП и до Министерството на финансите, с искане да ни бъде предоставена информация за несъбран ДДС по влезли в сила ревизионни актове. По предварителна информация, а и след направените от следовател Бойко Атанасов разследвания, става дума за над 4.7 милиарда лева.

 

На 07.02.2018г. БОЕЦ внесохме сигнал до НСО, ДАНС и МВР с искане да бъде осигурена охрана от НСО за следовател Бойко Атанасов, представяйки нашите опасения, че живота на следователя е в опасност заради неговата дейност по разкриване на финансови и корупционни престъпления и направените от него разкрития пред сайта Биволъ за съществуването на шпицкоманди в прокуратурата за изпълнение на мокри поръчки и всичко това на фона на поредицата показни убийства през последните месеци в столицата, едно от които на служител на НАП занимаващ се именно с фиска.

 

На 6 март 2018 г. от кабинета на министър Горанов ни уведомиха, че в Министерството на финансите не разполагат с такава информация.

 

На 9 март 2018 г., от НАП получихме писмо, че поради големия обем информация, която трябва да се обработи, удължават предвидения двуседмичен срок за отговор с 10 дни.

На 14 март 2018 г. срещу посочилият проблема следовател Бойко Атанасов започна дисциплинарно производство по искане на ръководителя на  Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 12510 |13.02.2018 БОЕЦ сезира държавата за схемите на спецпрокурора Иван Гешев и за несъбрани 4,7 млрд. лв. . 24| 18072 |10.02.2018 Лидерът на БОЕЦ: Страх тресе кочината, народът ще плати жестока цена за бездействието си . 4| 9450 |25.01.2018 БОЕЦ в подкрепа на проф. Минеков в битката му срещу мафията и мултаците! . 16| 13027 |23.01.2018 БОЕЦ внесе сигнал срещу Пеевски в новото антикорупционно звено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads