Реклама / Ads
17| 25282 |22.02.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Борисовите медийни подгъзници реват: Победа! Санитарите блеят

.
Борисов и Радев в мирна обстановка...
Да полудейш ли или да не? Екзистенциален въпрос поне колкото онзи на Хамлет и четирите питания на Радев към Борисов. Аз лично мисля, че от първия въпрос няма нужда, тъй като поне 80% сме луднали отдавна.
 
Положителното, както и при Алцхаймера е, че болният не знае. За околните никак не е положително…

Ето едно твърдение, което няма как да не привлече вниманието с възторжената си категоричност. „Големият победител от скандала между премиера и президента е Борисов“. Това пише един сайт, известен с въртеливите си движения спрямо вятъра на властта. Те напомнят лисицата Фуше, който приветствал народните бунтове, а след това разстрелвал участниците в тях… Възхвалявал Робеспиер и Наполеон, после ги наричал тирани и идиоти. За него Стефан Цвайг казал: „Някои хора сякаш за това и съществуват: в трудни моменти да се извъртят лазейки и да обърнат „нищото“ в „нещо“ и „нещото“ в „нищо“. Да търсиш у такива хора почтеност, е все едно да се оглеждаш за слънцето в тъмна нощ.“ Казал го за Фуше, а звучи като за привластовите медии у нас.

 

Нека видим как Борисов победи Радев, според случките от последните седмици.

 

На 9 януари 2018 г. американският посланик в София Ерик Рубин се среща с държавния глава Румен Радев в президентството. Говорили си за стратегическото партньорство между България и САЩ. Сигурно и за други неща, които не знаем. И двамата знаят английски, могат и „на четири очи“ да си хортуват. Не като други, които могат само „на шест“...

 

На 14 февруари президентът Радев отправя към Борисов четири въпроса за отношенията и бизнеса му с депутата от ДПС Делян Пеевски. Радев критикува и опитите да бъде заобиколен в отношенията България – Турция и Турция – ЕС.

 

На 14 февруари 2018 г. президентът на Турция Ердоган заявява: САЩ ще получат османски токат (презрително за „ще ядат голям бой“, тур.) задето се бъркат в нашата мисия в Сирия.

Часове по-късно американският президент Тръмп предупреждава Турция да ограничи военната си интервенция в Сирия.

 

15 февруари 2018 г. На ВИП-а на летище София премиерът Борисов нарече въпросите на Радев: „Вероломно нападение срещу правителството. След това обясни, че лично той прави повече от всички в Европа, за да се подобри диалога с Анкара. Похвали президента Ердоган и подчерта, че е голям приятел с него.

 

21 февруари 2018 г. Президентът Радев наложи вето на закона „Пеевски“ за КТБ.

 

Същият ден се провежда среща между Румен Радев и американският посланик Рубин.

(На 9 февруари ГЕРБ и „патриотите“ гласуваха единодушно на първо четене закона „Пеевски“ за КТБ.)

 

Разкодирайки тази хронология и имайки предвид мястото на САЩ в света онзи трибуквен сайт възкликнал: Борисов е големият победител! Освен да допълним, че Боко е туширал и онзи янки Рубин, какво друго ни остава. Къде са санитарите, обаче, къде са?

 

Фуше, Фуше, жалък негоднико, вземай пример! Келепирът и патологичният слугинаж правят някои медии особено болни.

Честита победа, г-н премиер.

 

Аз и тези като мен сме в друга часова зона.

 

Борис Петков

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 9774 |22.02.2018 Фрогоко: С двойно гражданство Турция ислямизира България и Балканите . 15| 13334 |21.02.2018 Д-р Румяна Тодорова за Фрог: И аз питам как са се натрупали 270 млн. лв. дългове към чужди болници? . 21| 19006 |20.02.2018 Елена Йончева пред Фрог: Защо ДАНС и Гл. прокуратура крият доклада за границата с Турция? . 16| 13408 |20.02.2018 Сашо Диков напуска BiT

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads