Реклама / Ads
2| 9055 |11.03.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Ченалова: Ще съдя острието на Цацаров Галя Георгиева от ВСС

.
Румяна Ченалова
Преди 2 месеца СГС прекрати обвиненията срещу мен. Бях обвинена, че съм поправяла съдебен протокол и в какви ли не други нелепици. За разлика от прокуратурата съдът държи на независимостта. В прокуратурата се внасят недомислени дела. Ако имаш професионално достойнство, не трябва да внасяш в съда глупост след глупост. Внасят се поръчкови обвинения. В съда стъпва недомислено недоносче и магистратът се чуди дали толкова не се познават законите. Това заяви пред Люба Кулезич бившата съдийка Румяна Ченалова.
 

Върху мен също бе оказван натиск, когато съм била прокурор. Човек от Окръжния комитет на БКП през 80-те години дойде и ми нареди какво да правя, аз написах писмо до главния прокурор и се взеха мерки.

 

За съдебната ни система в доклади на ЕС продължава да се говори. Бях станала символ на корупция. Ето, аз не съм в съда, но злоупотребите продължават. Владимира Янева няколко пъти ми повтори: "Трябва да има жертва". Френският посланик не беше чел делото Белведере, а ме обвини в корупция. Той бе откраднал няколкостотин хиляди лева, които е събрала фондацията. Това изявление беше направено от министерството на културата с информацията, че това ще бъде предадено на френските съдебни власти. 50 000 лв. е получил дарение от самото Белведере. Никой не обърна внимание на това, подчерта Ченалова.

 

Не случайно беше отстранен прокурор Светлозар Костов, както и аз по делото „Октопод”.  Най-вероятно има договорки за това. Цветан Цветанов не ми се е обаждал тогава, но чрез Янева знаех, че той проявява постоянен интерес към делото. По времето на процеса на Алексей Петров острието на Цацаров Галя Георгиева се уж натъкна на протокола ми за разпит за делото ми в Македония, което започна, когато поех "Октопод". Преди 10 години като адвокат съм била нарушила нормите на съдиите. Галя Георгиева инициира дела срещу мен, сега е погнала Калин Калпакчиев. Тя написа безумия в докладите си срещу мен. Ще я съдя, закани се Ченалова.

 

Започнах две частни дела срещу нея и Димитър Узунов за клевети. Имаше отводи, бяха изпращани по други съдилища, бяха прекратявани. Това не е проблемът, а в това, че започна по инициатива на Галя Георгиева проверка към съдилищата, които не са я уведомили, че аз съм подала такива тъжби“, разказа отстраненият магистрат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3789 |03.03.2017 Партиен лидер с откраднати лични данни отпадна от изборите . 1| 4189 |14.02.2017 Откраднаха колелото на белгийски министър . 6| 3807 |14.02.2017 Кунева: Милион и половина щяха да бъдат откраднати по ромски проекти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads