Реклама / Ads
0| 5009 |18.02.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Ден за размисъл е в град Кубрат и пет села

.
В 5 населени места в страната е Ден за размисъл преди частичните кметски избори. В неделя частични кметски избори ще се проведат в 5 населени места– в 1 община и 4 кметства. Избори за кмет ще се проведат в Община Кубрат, област Разград.
 
В кметската надпревара участват Алин Неби, издигнат от ДПС, Орхан Бедиханов - издигнат като независим кандидат за кмет от инициативен комитет, Нина Цонева – издигната от местна коалиция „Време за промяна“, кандидатът на БСП Ганка Георгиева и кандидатът на ГЕРБ Красимир Великов. До произвеждането на частични избори в община Кубрат се стигна, след като пълномощията на кмета Бюрхан Исмаилов бяха прекратени предсрочно заради влязла в сила присъда.

Избори ще има в село Лом Черковна, община Бяла, област Русе. До избори в селото се стигна, след като кметът Асан Мустафов почина на 15 септември тази година. В надпреварата за кметския пост ще участват издигнатият от ПП АБВ Йордан Енчев и кандидатът на ПП ГЕРБ Асан Ибрям.

В още едно русенско село ще се проведат избори за кмет – в село Глоджево, община Ветово, след като кметът Илхан Абтиходжев от ДПС подаде оставка през ноември 2016 г. заради проблеми с кмета на Община Ветово Георги Георгиев, които според Абтиходжев водят до ощетяване на хората от Глоджево за сметка на общинския бюджет. Трима са кандидатите за кмет на Глоджево - Мустафа Яхя, издигнат от ПП ДОСТ, Адем Хюсеинов Хаджимемишев от ДПС и Ахмед Хюсеин Чилхасан, предложен от Инициативен комитет.

Избори за кмет ще се проведат и в село Градница, община Севлиево, област Габрово. До предсрочния вот се стигна, след като ОИК Севлиево прекрати предсрочно правомощията на избрания през есента на 2015 г. Сезгин Моллов заради влязла в сила присъда за шофиране след употреба на алкохол. Моллов обжалва това решение, но на последна инстанция ВАС потвърди решението на ОИК. Трима са кандидатите за кметския пост в селото - Ани Асенова, издигната от ДПС, кандидатът на БСП Людмила Стайкова и издигнатият от ПП ГЕРБ Момчил Стойчев.

Частични кметски избори ще има и в село Мирянци, община Пазарджик, област Пазарджик. До тях се стигна, след като избраният през 2015 г. кметът на селото Атанас Минчев подаде оставка, като посочи в мотивите си лични причини. Единственият кандидат за кметския пост е независимият Христо Христов, подкрепен от Коалиция „Тодор Попов за Пазарджик.“

В деня за размисъл е забранена всякаква политическа агитация. Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8362 |08.02.2017 Фрогоко: Партийни лупинги на пилоти №1 на земята . 0| 3904 |22.12.2016 Идентифицираха жертвите на атентата в Берлин . 1| 3931 |17.12.2016 Идентифицираха eдиния от атентаторите в Истанбул

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads