Реклама / Ads
8| 4813 |04.02.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Доц. Смилов: ГЕРБ и БСП не са чак толкова големи партии. Общо нямат и 50 % от подкрепата на хората

.
Двете т.нар. големи партии - ГЕРБ и БСП, всъщност не са чак толкова големи. Тези уж две големи партии на практика имат общо под 50% от подкрепата на хората, отбеляза политологът. Предвид очертаващата се в следващия парламент много силна фрагментация според Смилов е неадекватно да прекарваме всичко през призмата ГЕРБ – БСП.
 

Тиражира се версията, че ако тези две партии не са добре представени в следващия парламент, предстоят нови избори. В България обаче винаги се сформира правителство, припомни Смилов.

 

Доц. Даниел Смилов направи експертен анализ на предстоящите избори. Той каза мнението си за ГЕРБ и БСП, както и за модела "Борисов". Смилов обясни също защо няма да има нови избори след вота на 4 април.

 

В един фрагментиран бъдещ парламент управлението ще бъде плод на сложна коалиция и партиите ще са принудени да правят компромиси. Управлението ще бъде амалгама на ключови приоритети. Това заяви политологът и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ доц. Даниел Смилов, програмен директор на Центъра за либерални стратегии, по БНР. Covid-19 безспорно ще бъде фактор на предстоящите избори, но все пак на тях ще се решават много други въпроси. Основният въпрос е дали моделът „Борисов“ ще се рехабилитира, дали ще получи нов живот или ще бъде отречен, посочи Смилов.

 

В коментара си по заявката на президента Румен Радев да се кандидатира за втори мандат политологът изтъкна, че той няма да рискува да се дистанцира от БСП, но с маневрите си се опитва да си отвори пространство и към други избиратели.

„Той избърза. Опитва се, ако не да извие ръцете, да постави БСП в положение да ратифицира неговата кандидатура. Това не се харесва на Корнелия Нинова. Има някаква борба за лидерство между двамата в лявото пространство. Може би и двамата надценяват картите, с които разполагат.“

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 7343 |01.02.2021 Райчев: ГЕРБ няма да прави четвърто правителство . 19| 10817 |15.01.2021 Бабикян и Хаджигенов: Никой няма доверие в изборите, защото ги прави ГЕРБ /видео/ . 55| 14120 |09.01.2021 Пощенска картичка на Борисов за 6 млн. или вместо лъв на герба - свлачище . 17| 15445 |03.01.2021 Татяна Кристи: Пиарът към пратеника на ГЕРБ към ООН набира скорост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads