Реклама / Ads
17| 12451 |24.01.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Експерт за Фрог: Kомплекс ”Червено знаме” бе построен за 1 млн., сега властта иска 240 млн. лв. да го възстанови

.
Преди 37 години поделение 46010 София, с командир полковник Борис Николов, построи комплекса ”Червено знаме” за по малко от 1 милион лева! Днес е разруха , а хиените и пеликаните от властта искат 240 милиона да го възстановят! Такива са изчисленията на експерти от спортното министерство.
 

Изграждане на изцяло нов спортен комплекс за над 120 млн. евро на мястото на занемарения "Червено знаме" предвижда министерството на спорта (ММС). Във "Фейсбук" в събота вечер ресорният министър Красен Кралев изрази увереност в изпълнението на проекта, въпреки уточнението, че работните разговори са замразени.

 

От години петте басейна, трибуните за над 2000 души и всички останали уникални съоръжения тънат в разруха, отнемайки шанса за високи спортни успехи и професионална реализация на днешното поколение от млади спортисти. Столичани също са лишени от възможността да практикуват водни спортове в модерно спортно съоръжение.

 

"Вече близо 10 години министерството не успява да намери начин да ремонтира и модернизира комплекса и той тъне в разруха. Затова предлагаме стопанисването да бъде задължение на Столична община, която да поеме ангажимент и гаранции за запазването на неговия статут, собственост и предназначение", каза Борис Бонев.

Спортен комплекс "Червено знаме" е открит през 1985 г. за Европейското първенство по водни спортове. До 2011 г. имотът, както и намиращият се на неговата територия спортен комплекс, е част от активите на Министерство на отбраната, след което той се стопанисва от Министерство на младежта и спорта. Официално комплексът не работи от 2012 г. и басейнът, както и всички прилежащи съоръжения, продължават да се рушат.

 

Според градските активисти, най-доброто решение на този казус би било стопанисването на този имот да бъде прехвърлено от Министерството на младежта и спорта към Столична община.

 

От "Спаси София" прогнозират, че намеренията са той да бъде съборен и на негово място да бъде построен поредният "уникален" жилищен комплекс. Нелогично е да се откажем от такова съоръжение, това е против обществения интерес. Смятам, че Общината би била по-добър стопанин и може да се намери работещо решение, включително и чрез публично-частно партньорство. В рамките на комплекса има и голям хотел и други сгради, които биха представлявали интерес за инвеститорите." - оборва ги независимият общински съветник.

 

Времето ще покаже! Но 240 млн. евро е цената и на новата метролиния, която се предвижда да бъде прокарана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 11784 |09.01.2021 Експертът Васко Начев: Купуваме газ от Азербайджан, но няма какво да го правим . 71| 13514 |04.01.2021 Васил Филипов за Фрог: За Турски поток да се потърси отговорност от властта за милиардните инвестиции . 6| 9697 |02.01.2021 Експерт: От шоуто на Борисов разбрахме, че България е ”геостратегическа” с ”пълна диверсификация” . 5| 7974 |19.11.2020 Експертът Л. Аламанов: Намалете глупавия административен тормоз над фирмите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads