Реклама / Ads
71| 13544 |04.01.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Васил Филипов за Фрог: За Турски поток да се потърси отговорност от властта за милиардните инвестиции

.
Васил Филипов Източник: БГНЕС
За Турски поток” трябва да се потърси най-напред отговорност от властта за тези големи инвестиции, които няма да могат да се изплатят. Това са над 3 милиарда. Все едно да чакаш от умрял писмо или от к..ва запис. Това заяви пред Фрог нюз енергийният експерт Васил Филипов.
 

И какво като го има Турски поток. Преди години на Борисов му предложих да се включим в турската газопреносна мрежа и да направим интерконектора Комотини-Стара Загора. Но не би. Слушаме и изпълняваме на Москва.

 

Газът е руски. И трябва да се плаща много висока газопреносна такса, за да се изплаща газопровода. По този въпрос властта оглушително мълчи, обясни той.

Що се отнася до американските санкции - ще има санкции, ще има и промяна, категоричен е експертът.






Премиерът е заблуден човек по отношение на азербайдажанския газ. Ще има такъв ако направим интерконектора с Комотини. Когато се доберем до тръбата Танок, тогава ще има азербайджански газ. И трябва построим интерконектора Комотини-Стара Загора.

 

Потекъл е азербайджански газ? Потекли са му лигите на премиера. По цял ден лъжат и говорят небивалици, допълни той.

 

Що се отнася до Сърбия, те ще получават газ от България. Но газта е много малко и ние сме губещи. Този голям газопровод няма да може да се напълни, няма да може да се изплаща. Ангажираме територия, тръби... Слугуваме на чужди интереси..., - коментира още Филипов.

 

Уж бил национална газопреносна мрежа, а е само за транзитен газ и затова няма да снабдява с газ Руско-турски-балкански поток селища като Лом, Оряхово и други в Северна България.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 9319 |05.11.2020 Николай Василев: Не прехвърляйте парите си за пенсия в НОИ . 13| 6004 |30.10.2020 Васил Велев: Бизнесът е пак на опашката в коронокризата, парите са за преворъжаване и администрацията . 6| 12052 |10.06.2020 Експертът Еленко Божков за Фрог: Незабавна оставка на министър Т. Петкова заради цената на топлинната енергия . 32| 11477 |04.06.2020 Доц. Минчо Христов за Фрог: Дали държавните бензиностанции не се създават, за да ги приватизира някой?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads