Реклама / Ads
0| 3553 |13.01.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Елисавета Белобрадова за домашното насилие: Жените умират, децата са жертви, цялото общество страда

.
Елисавета Белобрадова
Депутатът Елисавета Белобрадова написа в своя профил в социалната мрежа Фейсбук, че във връзка с бруталните актове на насилие върху жени, ще бъдат взети мерки за промяна на Закона за изменение и допълнение на Закона за защита от домашно насилие.
 

Според народния представител Елисавета Белобрадова от Демократична България проблемът със системния тормоз над жени е огромен и страшен, защото институциите не са подготвени и няма кой да упражни реална власт, за да спре тези ужасяващи случаи за издевателство, тормоз и побой.


Елисавета Белобрадова посочва, че никой не е подготвен от много, много години: "жените умират, децата са жертви и цялото общество страда."

 

Ето пълния текст на публикацията на Елисавета Белобрадова:

 

Във връзка с ужасяващия акт на насилие срещу беззащитна жена, захвърлена пребита на стълбите в жилищна кооперация и в последствие хоспитализирана, както и във връзка със статуса на извършителя, от вчера вечерта усилено работя за връзка с институциите.
До тази сутрин бях уверена от органите на МВР, че извършителят е задържан и все още в ареста.


На министъра е предадена информация за организации, които да подкрепят жената, да осигурят психологическа и каквата друга помощ е необходима в случай, че тя има желание и нужда.


Внесен е въпрос, подписан от група народни представители към министър Демерджиев за изясняване на фактическата обстановка.


Надяваме се в идните часове да има повече информация. Благодаря на Kremena Kuneva за активността и позицията.


Благодаря и на борбата на Надежда Йорданова и всички колеги от всички парламентарни групи за Закона за изменение и допълнение на Закона за защита от домашно насилие.
Проблемът е огромен и страшен, институциите не са подготвени, власт няма.
Никой не е подготвен от много, много години, а жените умират, децата са жертви и цялото общество страда.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3773 |13.01.2023 Любомир Аламанов: Да благодарим на псевдо-патриотите за липсата на законодателство срещу домашното насилие . 0| 3460 |15.12.2022 Елисавета Белобрадова, ДБ: Трябва ни истински кабинет с реално желание за реформа, не смокинов лист . 52| 58291 |17.02.2021 Елисавета Белобрадова: Един мъж публично унижава една жена и всички си траят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads