Реклама / Ads
0| 3461 |15.12.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Елисавета Белобрадова, ДБ: Трябва ни истински кабинет с реално желание за реформа, не смокинов лист

.
Елисавета Белобрадова Източник: БГНЕС
В своя профил в социалната мрежа Фейсбук депутатът от Демократична България Елисавета Белобрадова призова, че на обществото са необходими реални реформи в множество сектори в обществото, които редовно правителство да реализира, а не кабинет, който прилича на ”смокинов лист”.
 

Елисавета Белобрадова посочва, че народните представители не са подкрепили предложението за съставяне на правителство с министър-председател проф. Николай Габровски, защото никой от депутатите не иска да бъде асоцииран с партия ГЕРБ-СДС.

 

Този факт е достатъчно показателен и красноречив за разграничението, което повечето формации искат да направят, тъй като освен, че управлява България в последните 12 години, ГЕРБ-СДС е част от статуквото. 

 

Белобрадова посочва, че това безспорно задълбочава политическата криза, но и отразява нежеланието за осъществяване на реални реформи от страна на ГЕРБ-СДС, докато се крият "за гърба на “тук-там по някой професор.”

 

Белобрадова коментира и ветото на Радев за Изборния кодекс, който е като златната ябълка, която трябва да осигури "купища невалидни бюлетини."

 

Ето пълния текст на публикацията на Елисавета Белобрадова, депутат от Демократична България:

 

Днес кабинетът, предложен от ГЕРБ по всички правила на предлагането за кабинет, не успя да събере мнозинство поради ред причини, обществени и персонални, но реалната причина е нежеланието на политическите сили да бъдат асоциирани с ГЕРБ.


Влязохме в една конституционна процедура, както повелява редът и това беше нейният резултат - резултат, който отразява невъзможността ГЕРБ да бъдат припознати от останалите политически сили макар и с най-много депутати.


Безспорно днешното решение задълбочава политическата криза, но и отразява абсолютното нежелание за реални реформи от страна на ГЕРБ, докато се крием за гърба на “тук-там по някой професор.”


А иначе, президентът изпълни обещанието си и наложи вето на Изборния кодекс - тази златна ябълка, която трябва да осигури купища невалидни бюлетини, изкривени изборни резултати, обезсмисляне на машинното гласуване и въобще… поредната практика, заради която не мина кабинетът.


Трябва ни истински кабинет с реално желание за реформа, не смокинов лист.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 30704 |10.09.2022 Проф. Слатински: На Путин вече не му трябва План Б, а Стратегия за изход от проглеждането на руснаците . 0| 11067 |03.09.2022 Д-р Мирослав Ненков: В здравеопазването има много кърлежи, които грабят от 5-те млрд. лв. бюджет, брадва трябва . 0| 19824 |28.07.2022 Лидерът на БОЕЦ пред Фрог: Няма да участваме в битка за властта. Гешев трябваше да бъде отстранен . 0| 4513 |11.07.2022 Янаки Стоилов: Третият мандат ще е отлагателен, трябва да се приемат законите за Плана за устойчивост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads