Реклама / Ads
0| 4494 |11.07.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Янаки Стоилов: Третият мандат ще е отлагателен, трябва да се приемат законите за Плана за устойчивост

.
Янаки Стоилов
Третият мандат ще е отлагателен, за да може да се приемат необходимите закони за Плана за възстановяване и устойчивост. Тактически може да се маневрира и да се прояви целесъобразност с оглед възможностите за съставяне на кабинет. Изборите едва ли ще предизвикат голяма активност сред гражданите и ще навлезем в кризи и неустойчиво управление, заяви Янаки Стоилов.
 

По думите му причината за развръзката на правителството е недооценката на времето. Времето похабява голяма част от добрите намерения, посочи бившият служебен правосъден министър.


Държавата трябва да създава собствен капацитет, с който да работи и да постига целите си. До ден днешен такава промяна няма и системно проблемите остават, отбеляза Стоилов пред БНТ.


Той изтъкна, че след едни избори, когато и да са те, не е изключено под някакво евроатлантическо було тези, които ожесточено се сблъскват сега, да бъдат управляващите на страната. Ако им продиктуват, могат да управляват заедно, смята Стоилов, визирайки ПП и ГЕРБ.


Той недоумява защо трябва да се говори за коалицията, че е сложна, при положение, че ако е толкова трудна, целта на партиите в нея е да разрешат проблемите. Стоилов открои, че се намираме в три големи кризи и никой не говори за тях, освен обичайните - едната е на българската нация, криза на държавността и в период на глобална криза.


Защо не търсим доброто в отношенията с другите страни, а се превръщаме в инструмент на чуждите интереси, запита Янаки Стоилов. Когато това нещо се прави от правителство в оставка, може да се наложи някой друг да понесе последствията, псочи той.


Във връзка с процедурата по предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, Янаки Стоилов обясни, че разположението на силите във ВСС предразполагло резултата от процедурата във ВСС. Припомняме, че след 13 часа дебати Иван Гешев остана главен прокурор.


В процедурата по предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев няма нарушение на разделение на властите. В тази позиция няма намеса на изпълнителната и законодателната власт, като това е сигнал, който ще играе за настоящия и бъдещия главен прокурор, че има един механизъм, за който може да бъде отговорен и да бъде подлаган на съмнения мандатът, който изпълнява.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 22942 |24.06.2022 Проф. Янакиев: Мафията ще се срещне в директна битка с пробудилите се и прогледнали за безобразието . 6| 8035 |01.10.2021 Кметът на Созопол, Тихомир Янакиев: Събарянето на бетонната постройка на Алепу ще доведе до истинска екологична катастрофа, а община Созопол няма пари за компенсации за инвеститора . 15| 25813 |29.08.2021 Проф. Янакиев: Простата сметка е, че отиваме към нови избори. ДБ ще покачи резултата си, ИТН ще го свали . 14| 10992 |03.10.2017 Методи Андреев: Първият мандат на ГЕРБ беше надежда, вторият-разочарование, третият ще е катастрофа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads