Реклама / Ads
24| 7949 |12.02.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Евгений Кънев: Забелязвате ли правилото, по което оперират руските наместници у нас?

.
Източник: личен архив
Яростна защита на “българския национален интерес”, винаги в битка с ЕС и НАТО и никога срещу Русия. На простия принцип: колкото по-малко ЕС и САЩ, толкова повече Русия. Най-горещата стока: суверинитет и независимост (от ЕС и САЩ).
 

Както писах, излезе ясна статистическа закономерност, че колкото повече сме свързани с Европа, толкова по-добре живеят българите.

 

Такава е била целта и мерилото на нашите национални герои. Макар много улици в страната са на името на платени руски герои - като Драган Цанков, примерно, и до ден днешен.


За всеки поне малко информиран е ясна руската мрежа, под чиято зависимост сега функционира един голям отрязък от Балканите - Сърбия, Босна, С.Македония, България и Унгария, чиято територия е нещо като руски анклав в Европа и я саботира отвътре и зад Украйна.


През тази оптика погледнете какво предлагат на политическия пазар от управляващите държавата през последната декада (без правителството на КП):


1. Украйна


- Мир и неутралитет, да не се изпращат оръжия, за да не се разгаря пожара - за да може Русия по-лесно да победи и дойде при нас.


2. НАТО: да няма бази на Черно море, а платноходки, за да не пречат на руския флот.
Помните ли българския батальон вместо натовски ? А ”опазването” на небето само от “двата” руски самолета, да не дойде разполагане от НАТО


3. Газ : не може да има диверсификация без руски газ. Е, с Газпром не стана въпреки всички напъни, но през Турция пак се вързахме за руския газ. А и построихме Руски поток за наша сметка. А прокуратурата гони не тези, които го построиха да обслужат Путин, а тези, които отказаха да го обслужат с руски рубли.


4. Петрол: цяла Европа се отказа от него, а нив водихме битка не просто да го запазим за нас, а да може Лукойл да изнася и печели за бюджета на Русия, като опази и монопола си у нас.


5. АЕЦ: готови сме на вето на ЕС, за да запазим руското ядрено влияние у нас, въпреки че вече АЕЦ не зависи от Русия.


6. Македония: отношенията се влошават след ветото, наложено от триото - Радев, ББ, Каракачанов. Нищо не постигна, заявената цел за вписване на българите е все така далечна. Но се кръстиха нарочно клубове на скандални за македонците имена, за да станат отношенията още по-изострени, а Радев иска европейски надзор - за да не може да почнат преговорите за ЕС.


Печели само Русия.


7. Евро: Всички против еврото са известни с геополитическите си предпочитания към Русия и срещу Запада. Посочете един боец срещу еврото, който е известен с евроатлантически позиции.


Аргументите срещу еврото също са плаващи страна по страна. След очевидния провал на страна за сравнение - като Унгария, следва пример с друга страна. Един икономист дори издал книга срещу еврото, заради проблема на България в Еврозоната - Италия, за който отделно ще пиша.


Разбира се, че не всички работещи срещу Европа са платени или зависими. Винаги повече са любимците на др. Ленин.

 

Евгений Кънев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 9618 |06.02.2023 Евгений Дайнов: Кой и защо пръска отрова, страх и агресия в България . 0| 4756 |30.01.2023 Евгений Кънев: Залива ни отровна пропаганда и няма кой да я спре . 19| 10785 |25.01.2023 Проф. Евгений Дайнов: Ако Оруел беше жив, щеше да каже: „свинщината е държавничество“ . 28| 10789 |23.01.2023 Проф. Евгений Дайнов за Румен Радев: Моралното падение на един ”натовски генерал”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads