Реклама / Ads
9| 4411 |03.06.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Ген. Гяуров: Гласуването в ООН за Сребреница с „въздържал се” е грубо непознаване на дипломатическите практики

.
Димо Гяуров
"Гласуването в ООН с „въздържал се”, показва грубо непознаване на дипломатическите практики. „Работа на ДАНС е да установи дали евентуално не са налице данни за някакво престъпление. Вучич се обърна към сърбите с цел по-скоро да обясни на гражданите каква е причината за този дипломатически неуспех на Сърбия, отколкото да запази източниците си”. Това заяви бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.
 

През 2024 г. ще се запази високият интензитет на посегателствата срещу националната сигурност, свързани с операции на чужди специални служби, зловредни информационни кампании и кибератаки. Това се посочва в доклада за дейността на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) за 2023 г., публикуван на сайта на агенцията.

 

„Докладът на ДАНС е рутинен. Няма нищо необичайно и бомбастично. Като тематика повечето неща вече са били обсъждани. ДАНС има предвид не толкова Сребреница, колкото Северна Македония. Западните Балкани се оказват една сериозна „язва”. Като всяко нестабилно място, то предоставя възможност чужди интереси да влияят и да продължат да дестабилизират обстановката”, коментира Гяуров.

 

 

Той се спря и на темата за опасения за руска агресия към други страни, освен към Украйна. „През последните седмици през голяма част от европейските държави преминаха съобщения за опасения не просто от пропагандни действия, а действия, свързани с дестабилизиране на икономиката, палежи, саботажи, транспортни средства и енергийни системи. При положение, че това се случва в рамките на цяла Северна и част от Западна Европа, имаме сериозни основания да се притесняваме и ние”, добави още бившият шеф на разузнаването.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 10216 |01.06.2024 Алек Алексиев: Аз съм наполовина руснак. От началото на войната не общувам с леля ми, защото подкрепя Путин . 8| 4835 |31.05.2024 Енергиен експерт: В България има някакъв вид романтизъм, свързан с ядрената енергетика . 5| 4688 |29.05.2024 Ще се случат още много катастрофи между влакове на Централна гара София? . 10| 7471 |28.05.2024 Адвокат в България, боен медик в Украйна. Историята на един войник - 37-годишна българка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads