Реклама / Ads
0| 6303 |03.12.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Горанов, че ни взима за будали е ясно, но и МВР не пада по-долу

.
Всички ни взимат за шарани
Че сме будали за финансовия министър Владислав Горанов е ясно. Управленецът реши да засвири на тънките ни струни, разказвайки за страховитото земетресение в Перник. Колко дебелоок трябва да си, за да се опиташ да оправдаеш подаръка на Кръстника със страховете на децата ти от земетръса, едва ли е нужно да разискваме.
 

Едно е ясно, на подобни въдици шарани не се ловят. Затова и народното творчество бликна като новооткрит иракски петролен  гейзер в социалните мрежи: „Препоръки на Гражданска защита:”При земетресение се скрийте в апартамент на кръстника ви!”, „ И аз мисля да си опъна палатка на гробищата , че да не ме носят до там!“, писмо до Дядо Коледа: "Не искам вече самолет, ако може един кръстник, като на чичо Владко да ми донесеш, само това искам".

 

Потърпевша от ало-измамник жена изказва благодарности на проверяван от Инспектората на МВР полицейски началник във Враца. От няколко седмици столът на Янко Янколов се клати заради сигнал за злоупотреби. Въпросната жена била уж отвлечена в Ловеч, за да плати на престъпниците. Много лесно е да се събере 2 и 200, за да се направят простичките изводи, че престъплението е извършено в Ловеч, а не във Враца. Това означава, че случаят е в ръцете на ловешката полиция и ако тя трябва да благодари на някого, това са тамошните ченгета.  Проверка на Фрог установи, че действително там се води разследването за измамата. Има образувано досъдебно производство.  В същото време се сдобихме и с бюлетина на полицията в Мездра, от който е видно, че такъв случай не е описан. Друг е въпросът, ако сега решат да  го направят.  Екипът ни установи, че единствената измама в региона датира от 2 декември т. г., когато Мария Иванова от Враца  е хвърлила от балкона си  2950 лв.

Ловешката полиция всъщност разгласява инцидента, за който по неясни причини се  благодари на полицейския началник от Враца: В бюлетина се отбелязва следното:

 

Криминалисти от ОД МВР-Ловеч предупреждават за телефонна измама по нова схема. На 27 ноември около 01.00 часа, 44- годишен мъж от гр.Троян е подал сигнал в ловешката полиция, че най-вероятно е станал «муле» на телефонни измамници. Мъжът е обяснил, че работи във фирма и чрез обявените контакти на 26 ноември е бил нает от непознати да извози ударен автомобил от Румъния до България. Било му е заръчано да мине през град Ловеч, където ще го чака «позната» на обаждащите се жена и тя ще му предаде парична сума, която им е необходима за да си покрият извънредните разходи. Троянчанинът е изпълнил указанията и от точно определено място в гр.Ловеч е взел пари от възрастна жена, след което е потеглил към гр. Русе.

 

По пътя мъжът се е усъмнил в законността на всички обстоятелства около създалата се ситуация, подал е сигнал в РУ Ловеч и се е върнал обратно в града, където е предал сумата от 4900 лева на полицейските служители. На същия ден около 09.00 часа в РУ-Ловеч е получен сигнал от 71-годишна жена от гр.Мездра, която е обяснила, че е станала жертва на телефонна измама и на 26 ноември в гр.Ловеч е предала сумата от 4 900лв. на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство и работата по случая продължава.  

 

Полицаите, разбира се приемат с насмешка пиар акциите на началниците си. „Щом и шефовете ни започнаха да ни взимат за будали, значи работата ни е спукана“, признаха те.  

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5204 |03.12.2018 Николай Слатински: България е в опасност заради самата себе си . 11| 10428 |02.12.2018 Харвард обяви 18-годишният Георги за бъдещ лидер на България? . 43| 8633 |01.12.2018 А. Алексиев: Политиката на умиротворяване на злото се завръща в Европа . 10| 14769 |01.12.2018 Адв. Е. Йорданов: Иванчева не е била уведомена за прокурорския протест за мярката за неотклонение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads