Реклама / Ads
18| 7179 |25.12.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Граждани готвят масов бойкот на новогодишната реч на президента

.
Източник: Жълти Жилетки България/Facebook
Граждани организират в социалните мрежи национално изключване на телевизорите в новогодишната нощ в 23:55 часа - минути преди да прозвучи традиционната новогодишна реч на президента Румен Радев.
 

"Изключване на телевизорите в 23:55 ч. на 31.12.23 г., за да не си разваляме новогодишното настроение", посочват организаторите на онлайн събитието - страницата "Жълти Жилетки България".

 

"Нека посрещнем заедно Новата година без маймунчолъци!", зоват още гражданите и призовават за импиймънт на държавния глава.

 

Преди дни в интервю за ФрогНюз и народният представител Явор Божанков посочи, че тази година ще трябва да изтърпим речта на президента. Но - отбеляза депутатът - безконтролната власт на държавния глава вече е в миналото след промените в Конституцията.





"Истината е, че този човек го интересува едно нещо и това е служебната му безконтролна власт, която приключи. От този момент - колкото и грубо да звучи - ще трябва да изтърпим речите на президента на Нова година. Неприятно, но ще го преживеем. Ерата със служебните безконтролни кабинети приключи. Това, с което се гордеем, е, че направихме така, че ако има служебен кабинет - надявам се да няма, ще има и работещ парламент, който да осъществява функциите си и да контролира", каза Божанков

 

Вече 6 хиляди души са посочили, че ще се включват в онлайн събитието, което зове за масов бойкот на речта на държавния глава.

 

"Това не е президент, а агент. Не го канете на празника!", гласи един от коментaрите, оставен в дискусията на събитието във Facebook. 

 

"Едно последно смислено нещо, което да се направи през 2023. Можем да я завършим с чест!", пише друг потребител.

 

ФрогНюз 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6144 |23.12.2023 Транспортират демонтираните бронзови фигури от МОЧА до площадка за съхранение . 8| 7669 |21.12.2023 Интелектуалци: Защитата на комунистическите монументи е хибридна война срещу сигурността на България . 1| 8012 |21.12.2023 Колко зависим е независимият сектор? . 11| 6365 |20.12.2023 Американски пилоти за тарана на Списаревски: Ударът му бе като мълния, истински ад за бомбардировачите ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads