Реклама / Ads
0| 9235 |16.06.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Иван Калчев-Глиги от фронта в Украйна: Още днес излезте на жълтите павета! Не оставайте ГЕРБ и ДПС на мира

.
Иван Калчев - Глиги
Отечественият доброволец във войната в Украйна Иван Калчев - Глиги призова от фронта в Уыкрайна демократично мислещите хора да излязат на улицата още днес, за да спрат връщането на власт новата четворна коалиция на ГЕРБ ДПС, ИТН и Възраждане.
 

Вижте какво пише Иван Калчев, който на два пъти беше арестуван по време на протестите срещу Борисов.

 

"Има времена и ситуации, в които нямаш право нито на апатия, нито на отстъпление. Днес имаме такава ситуация в българския политически живот. Ако сега оставим мутро-милиционерщината да направи дори и малка офанзива, тя ще набере смелост и за тотално настъпление по всички фронтове, за да си върне контрола над държавата.

Тук, на фронта, където валят снаряди, имаме такъв принцип - работим с каквото имаме, даваме всичко от себе си, готвим се за най-лошото и се надяваме на по-добро.

Четворната коалиция не беше най-доброто, което можехме да си пожелаем, но при тези дадености - това е. Правителството на Харвадците може да не е перфектно, но е важна стъпка към по-доброто.

 

Затова ви призовавам - не чакайте покана или официално събитие. Още днес излезте на жълтите павета, обсадете парламента, блокирайте моста. Не оставайте герб и дпс на мира, нека знаят, че няма накъде да настъпват. Покажете подкрепа за онези депутати, у които съвестта е надделяла над договорките от дивана. В редиците на герб и дпс не можем да се надяваме у някого да заговори съвестта, но там добре се ориентират в политическата метеорология, нека изпитват страх че отново ще трябва да бягат по сокаци и дворове от народа си, нека знаят, че не са от печелившата страна.

Ще ми се да бях при вас на площада. Но в тази кампания вие сте на фронта на хибридната война, аз - на реалната. Нямаме право на грешки. Тук те се наказват с физическа смърт, при вас ако днес оставим мафията да настъпи, ни чака политическа ситуация като от началото на 90-те. След това - още десетилетия мрак и пълзящ тоталитаризъм.

 

Оставям ви с този стих от Пушкин, защото ние тук сме в повишена готовност да спираме офанзива на танкове. Вашата задача е по-безопасна, но не по-малка важна.

Пасете в мрак, народи мирни -

честта не ви зове на крак!

Стадата свобода не дирят,

нож с ножица ги чака пак,

от род във род наследство мирно:

звънец с ярем, и бич, и мрак!"

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7771 |02.02.2022 Иван Бакалов: Без дълбока оран на герболелявия хор, никаква промяна няма да има . 9| 7767 |11.01.2022 Експертът Стефан Гамизов: По времето на Иван Иванов КЕВР се превърна в гумен печат на ГЕРБ и ДПС . 9| 32060 |08.01.2022 Иван Нейков: Поставиха капан на новото правителство за пенсиите . 12| 11684 |07.12.2021 Полина Паунова: Убиването на медии започва с едно ”гъди гъди” от властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads