Реклама / Ads
17| 13490 |04.05.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Журналистът Димитър Пецов: Акцията срещу мен е долнопробна ченгеджийска постановка

.
Димитър Пецов
За мене това е една долнопробна ченгеджийска постановка, която обслужва нечии интереси, и с която целят да ме набедят и отстранят, защото явно преча напоследък.... Не можете да хванете истинските бандити, тръгнахте да мачкате граждански активисти по един много елементарен начин.
 

Това написа журналистът Димитър Пецов*, който разкри как се харчат публичните средства в Силистра и смущаващи сделки на Община Силистра с кмет на ГЕРБ по време на извънредното положение, с които се заобикаля Закона за обществените поръчки. В профила си във Фейсбук той разкри подробности за подхвърлените му  наркотици, обискът на който е подложен до събличане чисто гол и последвалия арест. Полицейската репресия свърза с работата си.






Ето какво още разкрива той:

 

"СЪОБЩАВАМ ФАКТИТЕ
Вчера към 18.00 часа бях на път с колата си към „Меджиди табия“. Изведнъж на кръстовището на ул. „Петър Мутафчиев“ в Силистра,  преди да завия към Новия стадион, чух полицейска сирена зад себе. Отбих близо до автоцентър Фаворит. Мислех, че съм нарушил правилата за движение. Дойде полицай и ми поиска документите за проверка, после ми поиска застрахователната полица на колата, после и талона за годишен технически преглед…. Оказах се изряден документално.

 

После идва още един полицай и се представя като инспектор от Криминална полиция. Почва нещо да ми светва в посока, че съм написал нещо, което е всяло паника и суматоха. Не съм изненадан от тези действия по принцип, защото съм ги предизвикал и с въпросите си, които скоро отправих със заявление по ЗДОИ към директора на ОД на МВР - за това кой е анонимният хранител на полицията при извънредното положение.


После те ми казват, че трябва да отида с тях в РПУ – Силистра и да ги следвам с колата. Един от полицаите обаче, се качи в моята кола и седна до мене на предната седалка. Така изминахме двамата разстоянието по цялата ул. Македония до РПУ-Силистра, като през цялото време полицаят се опитваше да ми отвлича вниманието с въпроси дали съм притеснен и други подобни.






Паркирахме пред РПУ и те ми казват, че трябва да направят претърсване на автомобила. След малко почват да претърсват и на 30 секунда от претърсването намериха в задния джоб на шофьорската седалка нещо увито в черна кесия. И почват да ме питат без да са го отворили и видели самите те:

“Какво е това, г-н Пецов?“, единият казва,

“Г-н Пецов, Вие уж сте спортист, а с какви неща се занимавате?“, казва другия… и

„Как е попаднало това в автомобила, г-н Пецов?“ …

„Те нещата са ясни…“ и т.н..


Те дори не са отворили да видят пакета какво има вътре и коментират, правят изводи. И аз не знам също какво има, но почва да ми се изяснява вече ситуацията. Отдалече се виждаха някакви листа, опаковани в найлонова прозрачна кесия и отгоре още една черна найлонова кесия. Взеха опакованото и го занесоха някъде горе в кабинетите, извикаха дознателка и поемни лица. Качихме се в един кабинет и почнаха да правят полеви тест и опис на нещата, които са опаковани в кесията. Като съдържание това беше: 11.7 гр. екстази, 7,2 гр. Хероин, 13 гр. Амфетамин и 7.2 гр. Канабис.


Докато описваха ме питаха какво е това, а аз им отговарях да не ме питат, а да си карат по сценария. После ми правиха личен обиск, събличах се чисто гол.
И бях задържан за 24 часа, чл. 72 от ЗМВР във връзка с чл.354а ал3 от НК, а днес ме освободиха.






И за мене нещата са ясни. За мене това е една долнопробна ченгеджийска постановка, която обслужва нечии интереси, и с която целят да ме набедят и отстранят, защото явно преча напоследък. Признавам, в последно време бях много активен. А за наркотиците искам да кажа, че аз през живота не само не съм опитвал, но и не съм съм виждал наркотици. Дори не пуша.

 

И като измислят такива постановки, поне да бъде нещо достоверно – аз имам много особености и недостатъци, но точно с наркотици никога не съм се занимавал. Да, чисто формално сложили сте ги там, после си ги намерихте и си разигравате полицейското театро. Не можете да хванете истинските бандити, тръгнахте да мачкате граждански активисти по един много елементарен начин. Искам да ви кажа, че аз не се пречупвам така лесно."

 

Димитър Пецов, Фейсбук

 

*Димитър Пецов е носител на „Златен ключ“ в категорията „Гражданин, най-активно използвал правата си по Закон за достъп до обществена информация“.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9155 |16.12.2019 Ген. Димитър Владимиров: НСО не трябва да пази Пеевски и Доган . 11| 11695 |21.11.2019 Димитър Куманов за Фрог: ДНСК са на Марс, унищожаването на р. Вит е непоправимо . 17| 18749 |29.08.2019 Журналистът Стоян Тончев: Цацаров и Гешев се срещат с Ваклин, защо не се срещнат с мен . 2| 7473 |05.08.2019 Правно становище на проф. Дончо Хрусанов и проф. Димитър Костов по казуса със спирането на „Златен век“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads