Реклама / Ads
4| 39766 |03.07.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Катя Илиева: МВР е рай за полицаите с пенсии и заплати

.
Диалогът в МВР е принизен до обувки, кубинки, униформа и пр. Това кара хората в системата да губят мотивация да работят. Разговорът е принизен и битовизиран, така се губи същината на проблематиката. Това заяви в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ бившият зам.-шеф на Института по психология на МВР Росен Йорданов.
 

МВР е силно политизирано и централизирано и това е пагубно. Министърът сключва договори с тези, които са с висше образование в системата. А не трябва той да върши това.

 

МВР е рай за така наречените хибридни полицаи. Те получават и пенсии, и заплати. Така те получават на месец  3 000 лв. Ако са 52- годишни, запушват системата и не дават на младите да дойдат. Тези хора си пазят местата, затова са се превърнали в лакеи, посочи друг проблем в системата на МВР главният редактор на Фрог нюз Катя Илиева.

 

Напуснах института, защото се управляваше от трима пенсионерки, които вземат и заплата, допълни Йорданов.

 

Новият министър на МВР Валентин Радев говореше като за социално министерство. Той не познава системата. Кукла на конци е. Казаха му кой да бъде главен секретар, а той излъга публично, че в последния момент е решил да бъде настоящият. Заради такива неща изхвърчат кадърни хора, изритват ги с шутове, посочи Катя Илиева.

 

Има друг фундаментален проблем в МВР. Не се мисли за сигурността, а започва да се мисли първо за парите. Не се мисли какви хора искаме да има в системата. Самата система организационно и структурно е остаряла. Миков направи големи поразии. Направи десетки дирекции, има дублиране на функции. По времето на Йовчев ГДБОП се премести в ДАНС. Това струва милиони.  На Младен Маринов не сме чули стратегията. Трябва да знаем защо е главен секретар.

 

Политиците не желаят системата да бъде променяна. Държат я нарочно слаба, допълни Катя Илиева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2834 |17.04.2024 Тетяна Станева за ФрогНюз: Никога пропагандата не върви просто така, винаги след нея идват танкове . 19| 6252 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството? . 5| 2702 |16.04.2024 "Неиздадени дипломи" - украинските студенти, които никога няма да се дипломират. Русия ги уби . 20| 5160 |14.04.2024 Загина бесарабският българин Роман Юхневич, с позивна Болгар. Всеки български патриот дължи съпричастие с украинската борба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads