Реклама / Ads
23| 47496 |26.01.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Катя Илиева: Ако правителството не успее да се справи с Гешев, той ще се справи с тях

.
Катя Илиева Източник: стопкадър, Евроком
Опитаха се да изкарат главния прокурор Иван Гешев като най-невинния. Накрая ще излезе, че той отговаря само за чистачките в прокуратурата. Само в това не са ни убедили. Ако новото правителство не успее да се справи с Гешев, той ще се справи с тях. Това каза журналистът и главен редактор на „Фрог Нюз“ Катя Илиева. Според нея в момента времето работи за главния прокурор.
 

„Няма как да се случи борбата с корупцията, ако не направим реформи в съдебната ни система. Нещата обаче не просто се бавят, ами тръгнаха в друга посока. Вече никой не говори за г-н Гешев, нито за спецправосъдието, нито за реформи или борба с корупцията. Гласът на правосъдният министър Надежда Йорданова е глас в пустиня на фона на всички онези фигури, които ни убеждаваха и увещаваха“, обясни тя в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“.

 

„Хванахме се на едно хоро с управляващите, но започнахме да подклекваме по различен начин – ние малко по-бързо, те малко по-бавно. Защо дават толкова време Гешев и хората около него да ни пробутват всякакви мантри? Може би са успели да пробият в онези структури и системи, ангажирани със законотворчеството. Чува се, че наред с хората, които искат нещата да се случват, има и такива, които непрекъснато бавят процесите“, разкри Илиева. Според нея нищо не се е променило.

 

„Опитах се да попитам премиера за промените в службите и как вижда нещата, но ми отговориха, че не бива с такъв въпрос да затъмнявам големите успехи, свързани с взаимоотношенията България-РСМ. Когато хората около г-н Кирил Петков разсъждават по подобен начин, означава, че не би трябвало да очакваме кой знае какви големи успехи. Има хора от „Продължаваме промяната“, които искат промените да се случват и настояват за това, но има и имплантирани хора и елементи от старата власт, които дърпат юздите на коня“, разказа още журналистът.

 

„Гешев е последната и най-силната брънка на това статуквото, което досега ни управляваше, да остане, да може да се храни, да може да съществува и да може да се бори. Те няма да искат да се променят правомощията на главния прокурор, защото с тази си власт и инструменти той може да ги защитава. Но ако той ако по някакъв начин бъде принуден да се махне и дойде друг, който не е на статуквото, те ще бъдат първите, които ще вкарат законопроекта за намаляване на правомощията на главния прокурор. Това отново ще устройва тях“, убедена е тя.

 

„Ако бях на мястото на Гешев, щях да се срамувам от „успехите“ на така прехвалената спецпрокуратура“, добави Илиева.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9741 |08.11.2021 Катя Илиева: Последните години живеем във филм на ужасите. Това е лицето на овладяната държава . 10| 6531 |22.10.2021 Мед. сестра Мая Илиева: Сертификатът развърза ръцете на работодателите за натиск . 29| 10907 |06.04.2021 Социологът Кольо Колев: Правителството на малцинството ще е кукла на конци . 17| 12480 |03.03.2021 Катя Илиева: Някой нежно ги наричат ”калинки”. Не са толкова безобидни. Хиени са

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads