Реклама / Ads
18| 5972 |18.07.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Хаджигенов не изключи подкрепа от БСП и ДПС за отстраняването на Гешев

.
Николай Хаджигенов
Без подкрепата на БСП няма как да се състави правителство. Не изключи възможността да се потърси и получи подкрепа от ДПС: „ДПС се опитват да оцелеят политически и икономически, тогава защо да не гласуват срещу Иван Гешев?“, посочи адв. Николай Хаджигенов.
 

Вчера написахме и обявихме, че искаме изслушване на вътрешния министър Бойко Рашков и правосъдния министър Янаки Стоилов по темата за Гешев. Те трябва да обяснят какво зло е Гешев. Те дадоха на ВСС въже – те или ще се покатерят по него или ще се обесят, посочи той пред БНТ.


Вероятността да мине предложението за освобождаване на Гешев в около 1% според него. Като правен аргумент за отстраняването на главния прокурор той посочи нарушаване на презумпцията за невинност.


По думите му протестът от 2020 година е бил най-успешният, защото той бавно постига целите си. Хаджигенов определи като „лош сигнал“ пресконференцията на ИТН: „Предния път казаха, че ще се въртят само около референдума. Нищо различно не виждам сега. Надявам се политическата промяна да започне сега, иначе ще отидем на избори. Това също е процес на изчистване“.


Той съобщи, че от „Изправи се! Мутри вън!“ са отказали срещи с формацията на Слави Трифонов. Категорично отрече да има обтегнати отношения в коалицията: „Ние като секараме с Татяна Дончева става ясно на всички“.


По думите му липсва реална оценка сред представителите на ИТН: „Има желание да се смени системата с такава, каквато им е удобна. Това не е политика. Те имат две точки в програмата си за външна политика – за ревизия за имотите на българските посолства. Или да купуваме таблети. Това ли е политика?“.


Според него ДБ са подали добър сигнал след пресконференцията на ИТН: „Христо Иванов не ще министерски кресла. Но кой ще ги заеме? Кой ще направи промените? Николай Василев ли? Нали за това влезнахме в политиката? Не трябва да се допуска тази грешка!“


„Нашите условия са ясни – Гешев, правосъдна реформа. Има значение кой ще ги направи тези неща. Личност като Николай Василев няма ги да направи“, категоричен беше Хаджигенов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 19100 |10.04.2021 Николай Хаджигенов: Прави се правителство. Пипаме Избирателния кодекс. Прекратяваме мандата на Гешев . 8| 4817 |04.02.2021 Доц. Смилов: ГЕРБ и БСП не са чак толкова големи партии. Общо нямат и 50 % от подкрепата на хората . 19| 10817 |15.01.2021 Бабикян и Хаджигенов: Никой няма доверие в изборите, защото ги прави ГЕРБ /видео/ . 5| 9180 |09.01.2021 Медицинската сестра Мая Илиева за КНСБ и ”Подкрепа”: Колеги, не финансирайте палачите си!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads