Реклама / Ads
2| 5262 |31.10.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Съдия Куцкова: Като го гледам Гешев той няма сам да си подаде оставката

.
Нели Куцкова
Като го гледам Гешев той няма сам да си подаде оставката. Това коментира пред Нова тв съдия Нели Куцкова.
 

„За едни хора има разследвания, за други – не. За кюлчетата на г-н Борисов, за кражбите на АМ „Хемус”… даде пример тя и обясни, че това е мъчително за самия човек и действа деморализиращо за обществото.


„Когато е писана Конституцията никой не е предполагал, че може да се води дисциплинарно или наказателно постановление само за главния прокурор. Законите не се пишат за отделния човек.”.


„Като гледам главния прокурор, виждам, че той е доста активен и няма сам да си подаде оставката. Никой главен прокурор не е проявявал такава активност. Не мога да тълкувам какви са му целите. Хубаво е когато действащи юристи ходят при децата и обясняват работата в съдебната система. Това се прави от години, от Съюза на съдиите го правим от години, бяхме ушили детски тогички”, каза бившият шеф на Съюза на съдиите в България.


Относно поведението на Гешев тя бе категорична, че се опитва да си прави пиар на фона на мъката на пострадалите. „Цинично е и голям грях е пред камерите да се срещат с родителите на загинало дете. Подобни срещи пред камерите с роднини на жертви правеше и Цветан Цветанов. Голям грях е и ще си го понесат един ден – не може да си лъскаш имиджа с майчини сълзи”, каза Куцкова.


Относно поисканите дълбоки реформи в правосъдието през тази седмица и от Венецианската комисия, съдията изтъкна като положителен знак, че настоящият министър на правосъдието е запазил екипа на ведомството. „Той продължи работата – на фона на всички тези раздори това прави изключително добро впечатление”, каза тя и уточни, че не го познава лично.


„В Страсбург ни осъдиха по делото Колеви срещу България близките на бившия прокурор Николай Колев, който беше убит през 2002 г. – години вече не изпълняваме това решение. Хубаво е, че има и натиск отвън, каза Нели Куцкова

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5872 |09.09.2022 9 септември като тебеширен кръг . 0| 5786 |27.06.2022 Проф. Аргирова тревожно: Маските и мерките като дистанция ще се върнат през септември . 0| 5877 |01.06.2022 Честит 1 юни, мили деца! Не правете като тези чичковци! . 0| 17179 |27.02.2022 Радан Кънев: Стефан Янев и Нинова се държат като прочеченска опозиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads