Реклама / Ads
16| 8155 |07.10.2020 НОВИНИ

Нели Куцкова: Благодарение на Гешев всички видяха колко е недосегаем главният прокурор

.
Нели Куцкова, бивш апелативен съдия и бивш председател на Съюза на съдиите
ВСС биде подканен. Механизъм има, въпросът е дали някой ще намери куража да се поиска от сегашния главен прокурор да си подаде оставката. Не бих казала, че протестите са катализатор. Много преди тях Съюзът реагира така. Но покрай протестите се получи широк отзвук и много хора го разбраха. Гешев има много голяма заслуга и считам, че изборът му беше удачен, защото предишните главни прокурори не бяха така възмутителни и бяха много по-умни. Господин Гешев с поведението си, с това, че се обяви за инструмент на Бога, с грубо нарушаване на презумцията за невиновност показа колко е сбъркан моделът.
 

Това заяви в предаването “Честно казано с Люба Кулезич” Нели Куцкова, бивши председател на Съюза на съдиите.


По думите й от една страна се бием в гърдите, че сме част от европейското семейство. От друга страна обаче попита:


“Защо това семейство да не знае какво става в България?”

 

"Не бях впечатлена от дебата. Гледам нещата от по-различен ъгъл. За мен е много важно какво се случва в съдебната система. Неведнъж ни казаха от Европа да оправим съдебната система, а тя ще оправи всичко останало. Мен там ме боли, затова с особено внимание слушах. Не можах да чуя нещо. Но смятам, че ЕС трябва да чуе гласовете от България. Дали ще им повярва и как ще ги възприеме - това е друга тема", посочи още Куцкова.


“Искам всички, които твърдят, че електронната система е успешен проект, да дойдат в съда и да видят колко е лесно. Всички се възмущават от поведението на главния прокурор и то не от вчера. Много хора изразиха становище и то особено Съюзът на съдиите”, коментира Куцкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5011 |07.10.2020 Корнелия Нинова: Управлението на Борисов блокира технологичния сектор и инвеститорите ни заобикалят . 18| 4605 |06.10.2020 Корнелия Нинова: Истанбулската конвенция няма да срещне нашата подкрепа под никаква форма- нито директна, нито завоалирана- в резолюция срещу корупцията . 7| 4880 |04.10.2020 Корнелия Нинова: Предлагаме нов модел за управление на водните ресурси, защото правителството се провали и в този сектор . 7| 6483 |04.10.2020 Проф. Нели Огнянова: Без съмнение има политическо влияние върху медиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads