Реклама / Ads
18| 27956 |09.01.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Има сигнали, че ”Килърите” готвят три убийства-на полицай, зам.-главен прокурор и свидетел

.
Катя Илиева
Има няколко сигнала, че групата за мокри поръчки ”Килърите” готвят няколко убийства. Склонна съм да кажа имената на хората, които са в опасност, защото се надявам, че така ще ги защитя. Това са бившият шеф на контратерора в ГДБОП Валентин Цоновски, зам.- главният прокурор Ася Петрова, наблюдаващ по делото ”Килърите” и свидетелят по делото Боян Джамалов. Това заяви пред bTV главният редактор на Фрог нюз Катя Илиева.
"Килърите" готвят бягство, събират финансов ресурс. Всичко могат да направят. Някой в затвора им осигурява логистична подкрепа. По нашите сигнали до МВР и прокуратурата  няма никакъв напредък. Тези хора, за които споменах, са без охрана и никой не е в състояние да ги защити, обясни тя.

Илиева коментира и убийството на Петър Христов. Това, което прави впечатление е, че от момента, в който стана убийството на Петър Христов, ни пробутват една опорна точка, че "Наглите" и "Килърите" се заподозрени за това покушение. Разбира се, възможно е, но да казваш, че това е най-възможната версия е непрофесионално. Това са хора, които се намират в затвора. С това изказване МВР отново се вкарва в задънена улица, посочи тя. Според нея по отношение на делото „Килърите“ и мокрите поръчки бизнесменът няма абсолютно никакво касателство. По думите й не е имало оперативни сигнали, че се готви покушение срещу бизнесмена Петър Христов, защото, ако е имало той е щял да бъде предупреден, защото е близък до управляващите. Още 2009 г., когато задържаха „Наглите” Цветан Цветанов каза, че е завел някакъв човек, който е дал информация и оттам е започнало разплитането, припомни Илиева .

Това е възможна версия, но не единствена. Умишлено се затаява, какви са бизнес намеренията на този човек. Важно е, какво е правил, кой е бил зад гърба му. Имала съм среща с този човек и на тази среща той ми каза, че бизнес в България не може да се прави без съдействието на Делян Пеевски, каза още журналистката, която седем години е работила в ГДБОП и е минала сериозна школа.

Това, което се случва в МВР, не е окуражително. И всички трябва да са нащрек за състоянието на тази система. Нека МВР и управляващите да бъдат по-откровени към себе си. Спестяват ни с какво се е занимавал този човек, с кого е бил в близки контакти, над кои служби е имал влияние. Прави се аналогия между начина, по който той е влияел,  с този на Георги Вълев от "Килърите." Той е бил крупен бизнесмен, получавал е, както се казва, големият пай от баницата, имал е влияние в прокуратурата, в МВР, имал е близки контакти с политици. Дори с висши магистрати е имал връзка.  Образът на Петър Христов не се различава. Не го подозирам, но това са идентични образи, обясни Илиева.

Тя коментира и шесторното убийство в Нови Искър: Начинът, по който ни разказаха тази история, е подозрителен. Няма как ние да даваме на МВР, а те да ни послъгват. Росен Ангелов е продукт на системата и МВР. От 2009 г. той  се е разхождал свободен, водил си е момиченца. В същото време никой не носи отговорност, каза още тя. Защо никой не търси отговорност на хората в МВР, които са изпуснали Росен Ангелов. Издирвачите се оправдават, че не могат да си вършат работа заради пропуски в закона. Казват, че не им дават възможност да подслушват. А защо не придобиват информация от агентурата?, попита риторично Катя Илиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 13| 4313 |09.01.2018 Нинова: Убийствата са тежък удар по образа на България . 7| 5400 |08.01.2018 Фейсбук гърми: За 8 дни-8 убийства . 1| 4656 |05.01.2018 Експерт: Не е вярно, че досега не са ставали масови убийства
Реклама / Ads