Реклама / Ads
15| 10117 |29.04.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Любен Дилов-син: Ако някой повтаря, че не се страхува от Слави Трифонов, има проблем

.
Любен Дилов-син
Последните промени в Изборния кодекс са недонаправена работа, има много недомислени неща. Това обяви Любен Дилов-син в предаването ”Тази сутрин”.
 

„Вчерашното гласуване демонстрира факта, че държавата се управлява ръчно, от един човек. Когато я няма санкцията на този човек, настъпва разправия и това е всеки път. Вчера премиерът (Бойко Борисов), Господ здраве да му дава, каза: „Спестените пари от референдума отиват за Северозапада”. Първо те не са гласувани, за да са спестени – няма значение, отиват Северозапада. Проблемът е в механизма на управление”, коментира Дилов.

 

По думите му действително има проблем с гласуването в Турция и е очевидно, че Турция прави опити да се меси във вътрешната политика на България.

 

„Целият шум е заради страха от турските гласове и страха от Слави Трифонов. Не е нужно да си психолог, за да разбереш, че ако някой 100 пъти повтори: „Не се страхувам от Слави Трифонов”, той има някакъв проблем”, смята Любен Дилов.

 

Инициатива на „Шоуто на Слави" за референдум с 6 въпроса успя да събере над 570 хиляди валидни подписа. В това допитване българите ще трябва да кажат дали искат мажоритарни избори, наполовина по-малко депутати – 120, електронно гласуване, по-ниска субсидия за партиите и мажоритарен избор на полицейските шефове. Той не знае дали Трифинов се готви да създаде нов политически проект.

 

Антоанета Христова, политически психолог, също смята, че нещата се правят в движение и  няма систематичност. Прави й впечатление, че има много лаически изказвания от страна на политиците.

 

„Валери Симеонов има много специфична роля в цялата картина. Той е доста лидер, това е очевидно, и много лидерски формулира позициите си. Премиерът по своя си специфичен начин на леко заиграване с думите и тезите демонстрира самочувствие, но смятам, че той вече наистина се притеснява. Личи се притеснението му”, коментира Христова.

 

По думите й фокусът трябва да е върху българите, които гласуват в България, а не върху тези зад граница. За разлика от Любен Дилов-син тя смята, че при Слави Трифонов тече строго организирана политическа кампания и личи страх у управляващите от едно ново формирование на Трифонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5656 |27.04.2016 Фрогоко: Прокурорски син, убил влюбени на пътя, спасява кожата си . 0| 4159 |25.04.2016 Екзакта”: 77% от българите не вярват, че някой ще бъде осъден за корупция . 0| 4749 |07.04.2016 Кунева притеснена да не пропуснем някой Моцарт или Стив Джобс в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads