Реклама / Ads
14| 3159 |20.02.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Майката на Навални: Путин, дайте ми най-накрая да видя своя син, да мога да го погреба по човешки /видео/

.
Източник: БГНЕС
Людмила Навалная, майката на загиналия руски опозиционен лидер Алексей, призова руския президент Владимир Путин да й разреши да погребе нейния син, както изискват човешките закони.
 

Във видеообръщение, което е заснето на фона на колонията „Полярен вълк“, където Алексей Навални загина при неизяснени до момента обстоятелства на 16 февруари, тя отправя своя апел към стопанина на Кремъл.


„Пети ден не мога да го видя, не ми връщат неговото тяло и дори не ми казват къде се намира“, сподели Людмила.





„Обръщам се към вас Владимир Путин, защото решението на този проблем зависи единствено от вас. Дайте ми най-накрая да видя своя син. Настоявам незабавно да ми бъде предоставено тялото на Алексей, за да мога да го погреба по човешки“, призова Людмила Навалная.

 

Все още няма никакво потвърждение къде точно се намира тялото на Алексей Навални. Съпругата му Юлия е категорична, че руските власти умишлено са го скрили. Опитите за намиране на тялото многократно са спирани от моргата на затвора и местните власти.

 

Припомняме, че новината за смъртта на Навални съобщиха властите в сибирската наказателна колония, където той изтърпяваше наказанието си, но известно време очакваше потвърждение от близките му. Според официалната информация, руският опозиционер е колабирал, докато се е разхождал и никога повече не е дошъл в съзнание. Майка му и адвокатът му отпътуваха за отдалечената колония веднага щом се разнесе новината за смъртта му.

 

Вчера пред европейските лидери Юлия Навалная се закле да продължи делото на съпруга си Алексей и да отмъсти. Тя директно обвини президента Владимир Путин за смъртта на мъжа си. Според нея Навални е отровен с “Новичок” и тялото му ще бъде държано умишлено от властите, докато следите от веществото не изчезнат. 

 

В понеделник Кремъл заяви, че разследването на смъртта на Навални продължава и че все още няма "резултати". По-късно говорителката на Навални Кира Ярмиш каза, че следователите са казали на майката на Навални Людмила, че няма да предадат тялото му поне две седмици, докато извършат "химически анализ".





Навални оцеля след първия опит да бъде отровен с “Новичок” през 2020 г. След покушението срещу него опозиционерът се лекуваше дълго време в германска болница, а при завръщането си в родна Русия бе задържан по изфабрикувани срещу него обвинения.

 

Западните лидери хвърлиха вината за смъртта на Навални директно върху президента Путин. И ЕС, и САЩ заявиха, че обмислят нови санкции срещу Русия след смъртта на Навални. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че коментарите на западни политици по отношение на смъртта на Навални са "арогантни" и "неприемливи".

 

ФрогНюз

 

 

 

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 10250 |19.02.2024 Нови заплахи към съдия Цариградска. Тя: "Вече говорим за "Осемте Нотариуса", Божанов е бил таен сътрудник на МВР" . 4| 5974 |19.02.2024 Поетът Кирил Кадийски за ФрогНюз: Иванчо-Хаджипенчовци пред святия олтар на Апостола! . 17| 7101 |18.02.2024 Г.Лозанов: Важно е убийството на Навални да прозвучи в главата на българския избирател като гонг . 8| 3914 |17.02.2024 Руският опозиционер Генадий Гудков: Смъртта на Навални няма да остане без мъст

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads