Реклама / Ads
11| 13849 |21.08.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Майката на Шарков пред Фрог: Хора от властта и прокуратурата скриха истината за убийството на сина ми

.
Майката на загиналия командос Ваня Рибчева
Хора от властта и прокуратурата умишлено прикриха цялата истина за убийството на сина ми . Това каза пред Фрог нюз майката на командоса Емил Шарков-Ваня Рибчева. Шарков бе застрелян при спецакцията в Лясковец преди 3,5 г.
 

ВКС потвърди окончателно доживотната присъда на стрелеца Петко Петков. Рибчева, обаче смята, че вина за трагедията имат и хората, ръководили операцията-тогавашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, ексшефа на СОБТ Георги Гайков и бившият началник на криминална полиция Атанас Илков.

Удовлетворява ме доживотната присъда на Петко Петков. Все пак това е възможно най-тежката присъда в България. Тя, обаче не ме компенсира по никакъв начин, защото се стигна само до част от истината.

Много неща останаха неразкрити. Очаквам решение от международния съд в Страсбург. Надавам се да се разпореди ново разследване, което да стигне до край. Продължавам да твърдя, че Лазаров, Гайков и Илков не са си свършили работата. Иначе моят син нямаше да бъде убит, сподели тя.

По повод факта, че замесените в акцията началници се издигнаха в политиката и на високи постове в МВР, почернената жена каза: Ние сме държава на парадоксите. Това за нашата държава е нормалност, а не абсурд.


Въпреки тази присъда, не мога да твърдя, че България е правова държава, в която справедливостта възтържествува. Всички структури, които имаха отношение към случая, както в досъдебното производство, така и по време на съдебният процес, бяха натоварени не само да установят фактите по случая, но и да ги селектират. Целта беше в съда да влезе само това, което е свързано с вината на Петко Петков. Той безспорно е убиецът на сина ми. Неговата вина можеше да се докаже и с две експертизи. Емо и момчетата му бяха "поднесени на тепсия” от хората, които не си свършиха работата. Пак ще повторя имената им-Лазаров, Гайков, Илков. Има и други, но на по-ниските нива.

Всички 6 следователи, работили по случая бяха лично наградени от главния прокурор Сотир Цацаров. Съдийката-председател на състава и председател на окръжния съд във Велико Търново, също беше наградена с пост. По препоръка на Цацаров стана зам.-председател на апелативния съд във Велико Търново. Наблюдаващият прокурор Цветан Маринов, който поддържаше обвинението, в момента е апелативен прокурор. Всички бяха възнаградени. И не толкова, че са положили върховни усилия, за да възтържествува истината. Нямаше нищо сложно тя да се установи. Те работиха много, защото селектираха нещата така , че да не се разкрие вината и на другите хора.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4288 |21.08.2017 Майката на Юнес Абуякуб зове да се предаде на полицията . 3| 8616 |21.08.2017 Само във Фрог: Закриват прехваления център за борба с контрабандата в ГДБОП? . 4| 13189 |21.08.2017 Октай пред Фрог: Тадаръков направи мечешка услуга на Доган с ласкателствата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads