Реклама / Ads
2| 7276 |05.12.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Майката на Шарков пред Фрог: Казах на шефа на МВР да не бъде наивен

.
Ваня Рибчева
Казах на шефа на МВР Валентин Радев да не бъде наивно вярващ, че въпросът с ведомственото жилище, от което ме махат, ще бъде решен. Това каза пред Фрог нюз майката на загиналия командос Емил Шарков-Ваня Рибчева.
 

Валентин Радев потърсил по телефона Рибчева в понеделник, за да я окуражи. Казал й, че се е чул с военния министър Красимир Каракачанов и той обещал да намери някакво решение от абсурдната ситуация. Радев получил уверение, че е сформирана комисия, която да разгледа случая. Куриозното е, че въпросната комисия извикала по-рано в понеделник почернената жена, за да й каже също, че й съчувства, но няма как да се променят нещата и трябва да се спазва буквата на закона, защото от прокуратурата се заканвали, че ще следят под лупа нещата. Това на практика означава, че управляващите само си прехвърлят топката и никой от тях не се ангажира с конкретно предложение.

 

„Не искам да се прави компромис за мен. Години наред съм работила във военно министерство и се занимавах точно с имотите. Никога не съм злоупотребила. Никога не съм си помислила, че мога да се възползвам. В момента се боря да има решение при казуси като моя. Никой не е застрахован, че няма да изпадне в моето положение, въпреки, че на никого не го пожелавам”, уточни Ваня Рибчева. Колегите й от гражданско сдружение БОЕЦ организират на 13 декември протест под прозорците на премиера Бойко Борисов.

„Аз имах право да обитавам ведомствената си квартира до пенсионирането ми, след нелепата смърт на сина ми всичко се преобърна. Министерство на отбраната бяха толерантни, не са ме притеснявали, но сега имат някаква директива да си приберат жилищата. Те не са ми длъжник, на мен МВР ми е длъжник – те ми дължат един син“, каза Рибчева при участието си по БиАйТи тази сутрин .


Жената допълни: Аз не очаквам да се направи нещо специално за мен, аз никога не съм претендирала за някаква изключителност. Аз бях на висока позиция в Министерството на отбраната, но никога не ми е минавало през ум да се възползвам от нея, за да реша жилищните си проблеми.

Припомняме ви, че преди една седмица от военно министерство връчиха писмо на Рибчева, с което я уведомиха, че трябва веднага да освободи ведомственото жилище в столичния кв. „Люлин”. Жената призна пред екипа ни, че реално няма къде да отиде, защото всеки от близките й живее в една стая. Те няма да ме оставят на улицата, ще легна на един диван, ще се свра някъде, но какъв живот ще е това, изплака майката на Емил Шарков пред Фрог.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7830 |01.12.2017 Само във Фрог: МВР задържа по спешност Туцо от „Килърите “, за да не избяга заради 10-годишната си присъда . 4| 5738 |01.12.2017 Лидерът на БОЕЦ: С майката на Емил Шарков държавата стигна дъното . 3| 7343 |30.11.2017 БОЕЦ готви протест под прозорците на Борисов заради майката на загиналия командос Емил Шарков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads