Реклама / Ads
5| 3477 |16.11.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Мартин Димитров, ДБ: Важно е служебният кабинет да подкрепи Полша

.
Критично важно е служебното правителство да подкрепи Полша по всякакъв начин.
 

Това заяви пред Българското национално радио Мартин Димитров, който е председател на Комисията по икономическа политика и иновации в Народното събрание и депутат от “Демократична България”. 

 

Той коментира и вчерашното напрежение между ГЕРБ и “Продължаваме Промяната” на тема енергетика и въглищни централи. Димитров категорично заяви, че страната ни не трябва да изглежда като държава без ясна стратегия. 

 

“Сега за тях е важно да прехвърлят вината по тази тема върху “Продължаваме промяната“. Неподходящо е този разговор между двете партии да се води пред ЕК, както стана. България е поела ангажимент за намаляване на емисиите с 40%. Това не означава задължително намаляване на мощности, но трябва да е ясно кога и с какъв процент ще работят те, за да се спестяват тези емисии“.

 

Бюджетът се гледа в пленарна зала след като минат данъчните закони, напомни Димитров.

 

“Няма проблем всички, които искат допълнителни разходи, да ги вкарат, ако се стигне до удължаване на бюджета. Може да се вкара всичко, за което има мнозинство да бъде гласувано“, посочи депутатът. 

 

По-правилно е да бъде внесен бюджет, независимо, че правителството е служебно, убеден е той.

 

“В удължаването на бюджета ще бъдат направени десетки предложения за повече разходи и ще има дълъг дебат. Може да се стигне дори до сезиране на Конституционния съд. Кашата ще стане двойно по-голяма“.


Такова удължаване на бюджета е нормално през декември, както беше в края на миналата година, но не и през ноември, когато  цялата бюджетна процедура може да се случи по адекватен начин, заяви Димитров.

 

Депутатът от ДБ коментира също въпроса с връщането на хартиените бюлетини.

 

“Ако се върнат, ще има много повече невалидни и ще нараснат измамите. При машинното гласуване няма тъмна стаичка и не можеш да снимаш как си гласувал, ако си продал вота си“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3615 |24.08.2022 Мартин Димитров: Наивно е да смятаме, че руският газ е по-евтин . 0| 6798 |21.06.2022 Мартин Димитров: Струва ми се, че президентът Румен Радев иска служебен кабинет . 0| 6414 |13.05.2022 Проф. Стив Ханке: Важно е дебатът за еврото да е публичен. При Борисов всичко беше тайно . 0| 26459 |18.03.2022 Мартин Димитров: Мъжът на Pi Ar Sevi Boiko работил в “Булгартрансгаз”. Да не си помислите, че е в частния сектор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads