Реклама / Ads

43| 37902 |23.04.2020

Медик и учен от БАН алармират Борисов, че могат да лекуват коронавирус

.
Лекар и учен от БАН алармират премиера Бойко Борисов, че има лечение на коронавируса. Става дума за терапия с високи дози витамин С и озонотерапия. До този момент , обаче никой не е обърнал внимание на тяхното предложение. Ето какво пишат двамата експерти, които прилагат методиката и за лечение на онкоболни в крайна фаза на болестта:

ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДО Г-Н КИРИЛ АНАНИЕВ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
 
Уважаеми господа,
Непосредствено след създаването на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, посредством проф. Коста Костов, председател на медицинския съвет към Министерски съвет, предупредихме че концепцията за управление на епидемията COVID-19 почива на погрешното твърдение, че лечение на заболяванията от коронавируса SARS COV-2 не съществува.


Независимо че инфекцията е нова за човешката популация и не съществуват специфични ваксини или лекарствени средства срещу вируса, медицината разполага с универсални методи за лечение, с възможности за радикално противопоставяне на инфекции от разнообразен вирусен и бактериален характер.


Предоставихме изчерпателна научна и практическа информация за два клинични метода с доказана висока ефективност: Интравенозно лечение с витамин С във високи дози и Интравенозна озонотерапия. Посочените методи не са сертифицирани по методиките на “evidence based medicine” поради ниската си цена и липса на търговски интерес, но независимо от това, те са клинично доказани и се практикуват в стотици медицински заведения в света и Европейския съюз. По данни на Световната федерация по озонотерапия WFOT, 26 000 лекари от 50 държави практикуват този метод https://www.wfoot.org, а витамин С терапията е още по-разпространена.

 

Тези твърдения са подкрепени с медицинската експертиза на Медицински център за интегративна медицина, в който са лекувани хиляди онкоболни в напреднал стадий на рак, периодично заразявани с вирусни инфекции и за период от 14 години не е допуснат нито един случай на смърт или усложнения.
За изминалия период, по целия свят, настъпиха редица важни събития, свързани с предложените от нас методи.


По терапията с високи дози витамин С:
Беше публикуван значителен брой статии в научната литература подкрепящи ефикасността на лечението: „Can early and high intravenous dose of vitamin C prevent and treat coronavirus disease 2019 (COVID-19)?“, Medicine in Drug Discovery, 26 March 2020 и много други.


Беше изнесена информация за успешно лечение в болниците в Ню Йорк: „New York hospitals treating coronavirus patients with vitamin C, “New York Post”, 24.03.2020, „Нюйоркските болници лекуват болни от коронавирус с витамин C“, https://www.nationalgeographic.bg/?cid=120&article=9609
Редакторът на китайското издание „Orthomolecular Medicine News Service“ Dr. Richard Cheng призова за незабавна употреба на витамин С за лечение на коронавируса, тъй като това е единственото до момента доказано ефективно средство за борба с COVID-19.


По озонотерапията:
Италианското общество по кислородна озонова терапия (SIOOT) предложи на Италианския институт по здравеопазване да използва терапията при пациенти с COVID-19 в светлината на доказани научни съображения, но още преди това редица болници в Ломбардия, най-засегнатият регион COVID-19 в Италия, вече са започнали употребата му с позитивни резултати. Под патронажа на Nuova FIO са официално разрешени изпитвания от Етичната комисия на университета Сапиенца и във Фондацията за болници на института Poliambulanza в Бреша, след одобрение от неговия Етичен комитет. Университетският хостел Santa Maria della Misericordia в Удине - Италия проведе пилотно проучване под одобрението на етичната комисия на болницата. Те са получили много положителни резултати, намалявайки процента на интубация от 15% на 3%.


Три изпитвания на озонотерапия за лечение на COVID-19 се провеждат в болница Tinjian Huanju, Китай. С помощта на WFOT се провеждат изпитвания в Португалия и Бразилия. Проучвания са започнали в болници на Румъния и Турция, с одобрение на техните етични комитети.


https://www.wfoot.org/last-news-ozone-and-covid19/
Вместо да бъде проявен интерес към тези перспективни предложения и да бъдат използвани всички ефективни възможности за лечение и за спасяване на човешки живот, Националният оперативен щаб укрива медицинска информация, демонстрира професионална и управленска некомпетентност и систематично Ви дава съвети, които не носят полза за успешното излизане на страната ни от настоящата епидемиологична обстановка.


Предвид, че според чл.3, ал.1 от Закон за здравето: „Държавната здравна политика се ръководи и осъществява от Министерския съвет.“, а според чл.5, ал.1, т.1 от същия закон: „Министърът на здравеопазването ръководи националната система за здравеопазване и осъществява контрол върху дейностите по опазване здравето на гражданите“ и именно Вие носите отговорност за всяко политическо решение в сферата на здравеопазването, се обръщаме към Вас, загрижени че продължаващото бездействие да вземете предвид потвърдена здравна информация и предложения, които дават възможност за успешното излизане на страната ни от настоящата епидемиологична обстановка, носи все повече вреди за благополучието на гражданите у нас – физическо, психологическо, икономическо и социално.


Настояваме да предприемете незабавни мерки за промяна на погрешния курс на борба с инфекцията чрез социална изолация с административни репресии и го насочите към медицинските възможности, които Ви предлагаме.


В изпълнение на гражданския и професионалния си дълг, ние препоръчваме всеки заразен от COVID-19 български гражданин да изисква лечение с посочените по-горе методи и ако не го получи, да защити правата си по съдебен ред.
За последен път изразяваме готовност и за професионално съдействие.

 


23.04.2020 г. Д-р Христо Дамянов, д.м.

София Проф. Лъчезар Аврамов, д.ф.н.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Цв. Василев: Конфликтът между мен и Иво Прокопиев е окуражаван от Борисов, не изключвам и милиционерски среди 3| 7633 |27.01.2020 . Еврокомисар Юрова опроверга Борисов, че мониторингът скоро ще падне 7| 5561 |22.05.2019 . Октай пред Фрог: Сидеров атакува Борисов, посредничи на задкулисието за нов политически проект 30| 18704 |25.07.2018 . Д-р Гълъбова пред Фрог: Г-н Борисов, вие сте отговорен за мизерните ни заплати, под чии прозорци да протестираме?! 13| 31059 |15.05.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ