Реклама / Ads
1| 8250 |25.03.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Митрополит Антоний за ”апартаментгейт”: Обезсмислиха 91-ви псалм

.
Митрополит Антоний
Звучи ми доста окултично. Православната църква има процедура на освещаване на нов дом, така че едно просто вграждане на надпис го обезсмисля. Бих казал, че това по-скоро е един маркетингов прийом.
 

Това заяви западно и средноевропейският митрополит Антоний в коментар относно прословутия вече 91-ви псалм, вграден в Къщата на буквите, която стана особено популярна заради скандала "Апартаментгейт".

 

Българската православна църква (БПЦ) не толерира изписването на свещени текстове по фасадите на сградите, каза още той.

 

Припомняме, че в обясненията си за сделката за апартамента на Цветанов, арх. Весела Мирянова, един от собствениците на фирма "Артекс", каза пред Нова телевизия, че вторият човек в ГЕРБ оценил архитектурата на Къщата на буквите и заради „тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм. На сградата е написано "Реша ли да направя добро, няма сила, която да ми противодейства".


Той коментира и дълговете на вероизповеданията: "Голяма част от вярващите са непросветени и неграмотни във вярата си. Те стават част от спекулации, маркетингови стратегии за привличане на клиенти. Затова и не искаме да се въведе вероучението като предмет", заяви Митрополит Антоний .

 

"Искам да кажа, че българската църква не е искала никакви опрощавания на дългове, защото тя самата няма даългове, а дори и да има, те са някакви минимални. Що се тнася до това решение взето от депутати в Парламента и националната сигурност няма как да бъде чрез опрощаване на дълговете или спиране на дарения отвън. Досега имаше няколко такива действащи закони, които можеха да проследят всякака една по-голяма сума, която пристига отвън. Така можеха да го регулират без настоящия действащ закон.

 

В медиите остана убежддението, че Българската православна църква получава големи дарения отвън, примерно от Русия, което изобщо не е вярно. Това винаги може да бъде проверено. що се отнася до инансирането на мюсюлманското вероизповедание компетентниите служби могат да проверят чрез действащи механизми в настоящия закон произхода на тези пари", добави още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7128 |07.04.2018 Живеем във времена на духовна криза, отчете митрополит Антоний . 0| 5729 |04.02.2018 Св. Синод избра епископ Даниил за нов Видински митрополит . 20| 13784 |25.01.2018 Митрополит Гавриил: Думата ”джендър”идва от ”джендем” . 3| 6335 |25.08.2015 Богослов пред Фрог: Мина времето на овчедушното подчинение на Патриарх и митрополити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads