Реклама / Ads
0| 5035 |04.09.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Момчил Неков откри първия в България мобилен офис

.
Момчил Неков
Мобилната приемна ще улесни достъпа на българските граждани до процесите в ЕС и работата на евродепутата.

В центъра на Стара Загора, при засилен обществен интерес, евродепутатът Момчил Неков даде старт на своята инициатива - първия в България мобилен офис, който в първия си етап ще обиколи всички общини в областите Стара Загора и Габрово. По време на местните избори инициативата временно ще спре и от 1 ноември ще започне вторият ѝ етап, който ще обхване Пловдив-област и град.

„Започнахме този проект с идеята да бъдем по-достъпни и в полза на хората, тъй като не всеки има възможност да отиде в големите градове, за да посети намиращите се там приемни. Искам да чуя хората, техните предложения и искания. За мен е много важно да разбера техните потребности и проблеми, за да мога да защитя техния интерес по възможно най-добрия начин. Те са моят коректив и аз работя за тях. Чрез този мобилен офис ще се свържем и с представители на организации, работещи в земеделието, културата, образованието и спорта, с които да си сътрудничим, за да постигнем реални резултати“, заяви евродепутатът пред медиите. Мобилната приемна също така ще работи усилено за популяризирането и търсенето на партньори за организираната от Неков национална кампания „Година на географските означения“, която е под мотото „Да защитим българския вкус“. Инициативата ще продължи една година и цели да създаде национален регистър с български продукти, които отговарят на изискванията за регистрация по европейските схеми за географски означения.

 

Екипът на мобилния офис ще бъде полезен на гражданите и с информация, свързана с възможностите, които европейските програми им предоставят, като например коя програма е най-подходяща за техните нужди.

 

Подготовката на проекта за мобилен офис продължи повече от половин година и е опит да се улесни комуникацията между българските граждани и евродепутата. В обществото се знае малко за Европейския парламент и в частност за работата на неговите членове, но всъщност това е единствената институция, през която гражданите могат да влияят директно върху политическите процеси в ЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 1| 7275 |25.07.2015 С. Момчилова: Масово и ентусиазирано се самоубиваме като общество . 11| 9312 |17.12.2014 Открито писмо до прокурор Иван Гешов . 150| 14185 |29.08.2014 Капитан от ВВС се срамува от ген.Симеонов в открито писмо . 19| 5680 |30.05.2014 Момчил Неков:Избирателите на БСП се събудиха
Реклама / Ads