Реклама / Ads
7| 4690 |17.11.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Надежда Йорданова от ДБ за участието си в правната комисия: Беше нощ на абсурда и цинизма

.
Надежда Йорданова, ДБ Източник: БГНЕС
Депутатът Надежда Йорданова от парламентарната група на Демократична България написа в своя профил в социалната мрежа Фейсбук, че вчерашното заседания на правната комисия в НС е целяло единствено реваншизъм. Тя определи среднощното гласуване като абсурдно и цинично. Йорданова призовава гражданите да изразят своята воля в 18:30ч. пред Народното събрание.
 

Освен представител от партия Демократична България Надежда Йорданова е и бивш министър на правосъдието в 47-мото Народно събрание.

 

Йорданова посочва, че вчера мнозинството в комисията по правни въпроси в НС е опитало да саботира "демократичното развитие на България". Тя упрекна, че ГЕРБ, ДПС и БСП не са се посвенили да променят  изборния процес, да обезсмислят машинното гласуване, да закрият гражданския контрол в ЦИК и да "запушат устата на българите в чужбина", като им отнемат правото да гласуват. 

 

Йорданова призовава всички граждани, които имат позиция, да я изразят на 18-ти ноември в 18:30ч. пред Народното събрание.

 

Ето целият текст на публикацията на Надежда Йорданова:

 

Като член на правна комисия участвах в една нощ на абсурда и цинизма. На реванша. Няма как по друг начин да бъде описано 18-часовото заседание, което захвърли демократичното развитие на България назад в историята.

 

„Коалицията на реванша“ – ГЕРБ, ДПС и БСП – не се посвени да промени фундаментално изборния процес, да върне хартията, на практика да обезсмисли машинното гласуване, да закрие гражданския контрол в ЦИК и да запуши устата на българите в чужбина.

 

Без никакво обсъждане и при много сериозни нарушения на процедурите в българския парламент.


Вчера видяхме демонстрация на груба сила. А утре гражданите ще демонстрират непримиримата си воля за честни и свободни избори.

 

Утре в 18:30 ч. пред Народното събрание.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 16503 |01.07.2022 Кириловците ще стават все повече, защото видяха, че надеждата е по-силна от страха . 0| 5784 |21.04.2022 Атанас Славов: Ако депутатите не гласуват за оръжия за Украйна, ДБ ще обсъди участието си в коалицията . 7| 8649 |06.08.2020 Бенатова: Ако властта чуе хората от площада, ще види изгубената надежда . 14| 11011 |03.10.2017 Методи Андреев: Първият мандат на ГЕРБ беше надежда, вторият-разочарование, третият ще е катастрофа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads