Реклама / Ads
3| 21412 |25.03.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Напусна ни ядреният експерт и автор на Фрог нюз инж. Георги Котев

.
Инж. Георги Котев
След тежко боледуване от COVID-19 ни напусна ядреният експерт инженер Георги Котев! Мир и светлина на душата ти, драги Жоро! Поклон, че не спря да се бориш срещу ядрената и енергийна мафия и да работиш за повече възобновяема енергия в България!, съобщи Петър Кърджилов.

Инж. Котев се опълчи срещу експерименталното ядрено гориво в АЕЦ "Козлодуй" и написа книгата "Ядреналин" за далаверите на ядрената мафия у нас (в съавторство с Иво Инджев).

 

Георги Котев е инженер физик, специалност Атомни и електрически централи в Московския енергиен институт , специализирал в АЕЦ „Козлодуй” повече от 17 години в областта на ядреното гориво и реакторната физика. Две години специализира ядрена физика в Университета на Пиза. През 2008 г. напуска АЕЦ „Козлодуй”, след като разкрива подмяна на ядреното гориво с рециклирано, без разрешение от ядрения регулатор. Последните десет години е блогър с основна тема разследване на престъпления в енергетиката.

 

Поклон!!!

 

 

Вижте една от последните статии на ядрения експерт във Фрог нюз:

 

Георги Котев: Ахмед Доган трябва да бъде арестуван, като Ал Капоне


.

 

Естествено и съден след това. За укриване на данъци! Както това са сторили федералните власти на САЩ в началото на 30-те години на 20-ти век с ”обществен враг №1” и лидер на ганкстерка групировка в Чикаго. Доказателството за данъчна измама на Ахмед Доган е налично в годишния Финансов отчет на собствената му ТЕЦ Варна, за 2018-та г. Документа е публично достъпен на сайта на Търговския регистър. /виж снимката/


От тази страница на отчета виждаме разбивката на квотите за т.нар. "студен резерв", който ТЕЦ Варна е спечелила, за да получава пари, без да може да ги изпълни, ако това се наложи. Но даже да предположим, че ТЕЦ-а е в добро състояние и спечелените от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) квоти могат да се изпълнят нека проверим дали Доган коректно е отразил в отчета парите, които е получил за тях.

 

Всичко което е с черни букви и цифри на снимката е от оригиналния отчет, без никакви манипулации. Пак повтарям отчета е публичен!!! Цветните записи - проверки са от мен.

И така, за първата квота, за месеците май, юни и юли на 2018-та година ТЕЦ-а е спечелил да осигурява по 166 Мега-Вата всеки час, когато и ако това се наложи. Целият период се състои от 92 денонощия, които пък имат по 24 часа. Така получаваме общото максималко количество, което ТЕЦ Варна се е ангажирала да осигури. Умножаваме по цената спечелена на търга от ЕСО и получаваме сумата, която егрГЕПИка Доган е получил за този период.

 

За следващият период август - октомври 2018-та упражнението се повтаря, но вече с по-голям товар и един прибавен час, заради местенето на часовника през октомври, за връщане към зимното време. Поради тази причина този ред със сметки е по-дълъг. И цената спечелена на търга е по-голяма. Всички цени са налични на сайта на ЕСО.

 

От последния период правим аналогична сметка, но само за месеците ноември и декември. Накрая събираме трите получени суми и резултата трябва да отговаря на числото в червената рамка.

 

Ако сумирате пък трите количества електроенергия, пресметнати пак на снимката трябва да получите числото в зелената рамка.

От получените пари липсват около 750 000 лева.

 

Георги Котев

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8360 |09.01.2021 Експерт: Само 355 места за курсанти в НВУ! Тичайте за вазелин... . 7| 6499 |21.12.2020 Експерт: Късогледи политици изправят бг-доброволци срещу роботи! Пари на вятъра! . 1| 5276 |01.12.2020 Пиар-експерт от името на ББ: Таковам Мата Хари. Гледа като Цветан Василев коги го изпържихме с Делян . 8| 6491 |15.11.2020 Експерт: Нуждаем се от още 30 000 медицински сестри
Реклама / Ads