Реклама / Ads
0| 6511 |22.11.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ в област Габрово продължава и днес

.
Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ в област Габрово продължава и днес. Ученици от Габрово, Севлиево и Трявна се съревновават по български език и литература, английски и немски език, математика и информационни технологии. Организатор на проявата е Национално движение „България си ти!“. Тя се осъществява с подкрепата на местните общини.
 

Проявата предизвика интерес сред децата, които проверяват знанията си. „Кога ще има резултати“, питат нетърпеливо учениците от Професионална гимназия „Марин Попов“ в град Севлиево. Те се съревноваваха на 20 и 21 ноември и вече тръпнат в очакване дали са се справили. „Всико беше наред, за кратко време се справихме с организацията“, сподели пом.-директорът на училището инж. Нели Петрова. Според нея учениците са били ентусиазирани и им е било интересно. „Подобни инициативи са много полезни за възпитаниците ни, а също така и за учителите, които също проявиха интерес“, коментира тя.

 Олимпиадата се провежда на 20, 21 и 22 ноември в 8 училища в градовете между ученици от 8 до 12 клас. Участието им в проявата е доброволно. При провеждане на изпитите критериите са повишени. Целите на проекта са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката „дете-учител-родител“.

Първенците ще бъдат наградени на тържествена церемония от известни и водещи в различни сфери на обществения живот личности. Събитието се превръща в празник на знанието, а подаръкът за всички деца е изпълнение с участието на гласовете на „България си ти!“. Проявата ще се състои на 27 ноември от 18:00 часа в зала „Орловец“, град Габрово. Инициативата е част от програмата на Движението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация, чрез конкурси и дискусии по актуални обществени проблеми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8320 |21.11.2013 Пенсионерите искат ново преизчисляване на пенсиите . 0| 5996 |21.11.2013 В Габрово „мерят“ знания в „Цветна олимпиада“ . 7| 5761 |20.11.2013 Ранобудните изпратиха сигнал до Цветлин Йовчев . 14| 8691 |18.11.2013 Преподаватели към Ранобудните: Уплашихте властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads