Реклама / Ads
0| 10419 |20.06.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Нова ера в скрининга на рака на простатата

.
Диагностиката на рака на простатата е най-важният момент, когато се избира точният подход в лечението на болестта и от нея зависи живота на пациента. Биопсията представлява взимане на няколко проби за хистологичен анализ от простатната жлеза.
 

Рискът обаче, да се пропусне участък, където има развит раков процес и да се даде лъжлив отрицателен резултат е на лице. Именно за това в най-модерните клиники в света се прилага иновативен биопсичен метод, наречен  MR-TRUS Fusion.

 

Специалистите са категорични – ако се налага простатата да се подложи на биопсия, най-добрият начин е чрез високотехнологично и таргетирано изследване 3D Fusion.

Фюжън биопсията е сочена като огромна крачка напред в своевременната диганостика на един от най-разпространените видове рак сред мъжете – простатния карцином.

 

Досега Фюжън биопсия можеше да се направи само в чужбина, в най-модерните болници в Европа и САЩ, но вече е на разположение в България  - в Хил клиник.

Уролозите на българската клиниката разполагат с MR-TRUS Fusion и при съмнение за рак на простатата ползват тази модерна диагностична процедура.

 

Фюжън технологията представлява комбинация между изображенията на магнитния резонанс MR и на трансректалната ехография TRUS. Това компютърно „наслагване“ дава на лекаря реален 3D модел на простатната жлеза на конкретния пациент. Биопсичните проби се взимат в специална схема, съобразена с този триизмерен модел. Достъпът е трансперинеален (зоната между скротума и ануса), което елиминира риска от инфекции.

 

При мъже с повишени нива на PSA туморен маркер и особено пациенти, при които се налага повторна биопсия Фюжън е безспорно най-доброто решение.

3D биопсия с MR-TRUS Fusion е на по-достъпна цена в България, отколкото в чужбина.


Извършването на изследването в Хил клиник е икономически оправдано заради стойността на самата биопсия и заради разноските по пътуването и престоя в границите на страната. Качеството на биопсията е идентично. За повече информация се свържете с Хил клиник на 02 439 3131.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2830 |20.04.2024 Петко Георгиев: Правителството е марионетно, но кукловодите са объркали някои от конците . 19| 6684 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството? . 5| 2853 |16.04.2024 "Неиздадени дипломи" - украинските студенти, които никога няма да се дипломират. Русия ги уби . 20| 5340 |14.04.2024 Загина бесарабският българин Роман Юхневич, с позивна Болгар. Всеки български патриот дължи съпричастие с украинската борба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads