Реклама / Ads
4| 5939 |29.10.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Партиите в парламента нямат собствена експертиза

.
Татяна Дончева
Трябва да направят една парламентарна подкрепа с повече от 120 - 130 гласа, за да не се докарва всичко до косъм.Това правителство трябва да свърши няколко много остри въпроса и би трябвало да бъдат привлечени хора, които да ги решават. Това са двата ключови елемента, коментира създаването на едно бъдещо правителство Татяна Дончева.
 
Дали нашето европейско семейство трябва да е само от нашето европейско семейство или може да привлечем и друго? И в Брюксел има глупави хора. Имаме няколко остри проблема и от Брюксел няма да си мръднат пръста да ги решат. И ако се създаде сериозен проблем било с КТБ, тока.. Ако изпаднем в критична ситуация, няма да дойде никой нито от Брюксел, нито от Вашинтгтон, разсъждава лидерът на Движение 21.

Плаващи неща няма да свършат работа. Постоянната подкрепа трябва да бъде постоянно налице. В парламента има малко хора за законодателна работа. Няма специалисти да се закърпи положението. Погледнете ги по квалификсация и СV. Политика е вникване в проблеми, във варианти за решение и вземане на решение, каза още тя.

За какво ви е Патриотичния съюз - за бройки гласове. Защо искаш вместо експерти да ти дадат политически лица?  Такива няма в ГЕРБ, РБ, ПС. За "Атака" не обсъждам". В парламента трябва да влязат хора, които да свършат работа.Жалко, че Пламен Орешарски направи думата "експертно правителство" така мразено, посочи Дончева.

Българските партии в момента изпитват ужас от проблемите, които трябва да решават. И виждат, че нямат капацитет да ги решават. Хем искат да са в правителството, хем друг да носи отговорност. И затова са тези пируети, категорична бе тя. Подкрепата и експертизата са тясно свързани. Политическите партии в момента нямат собствена експертиза, допълни тя.


Ако няма правителство партиите биха понесли сериозен негатив и най-много ГЕРБ. За да получиш подкрепа като правителство на малцинството, трябва да дадеш нещо на тези, които ги подкрепят, убедена е тя.

ДПС искат да не им пипат хората, които са на позиции и след време ще им поискат някоя сделка. При това положение Борисов трябва да намери подкрепа и тя да му коства минимум политически загуби. Безплатен обяд няма, както и няма безплатна  подкрепа, обясни лидерката.

Числото 4 мрд. за КТБ е получено в резултат на нова методика, която никога не е била предлагана. И защо точно сега се предлага. Отговорът е - защото искат да затворят КТБ. Това са тези, които са предизвикали хаоса, които искат да прикрият сделки, нарушения... Има среди, които искат да лапнат банковия дял. БНБ не може да се справи с положението и търси политически гръб и е свързана с това да се вземе лиценза на КТБ. Това каза по казуса с КТБ Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 7973 |26.10.2014 Мира Радева: В парламента влизат мижитурките . 14| 6038 |04.03.2014 „Да се премахне ли държавната субсидия за партиите?" . 10| 9505 |06.11.2013 Нови бисери в парламента! Рашидов: Хранил съм Доган с шкембе! Московски: Вие возихте леки мъже! . 5| 6217 |16.08.2013 Божидар Димитров: Парламентарната република се е изчерпала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads