Реклама / Ads
5| 5754 |23.10.2014 НАРОДЕН ГЛАС

К. Паскалев: БСП - вън от управлението на държавата

.
Костадин Паскалев
Нормално е БСП да участва в разговорите, които се провеждат по отношение на формулиране на политика за следващото правителство. Адекватно е в тази политическа ситуация в България да се търси съгласие по най-важните и съществени теми. От там нататък с тези 16,25% от народните представители в НС на България БСП няма шанс и не бива да участва в едно управление на държавата, каза Костадин Паскалев от БСП по БНР.
 
По отношение на настояването на АБВ БСП да влезе в коалиционно управление с ГЕРБ Паскалев каза: Ако не е някаква демагогия, мисля, че политическата цел на такова участие на БСП в управление в коалиция с ГЕРБ би могло да означава две неща. Първо – истинска загриженост за това да се постигне някакъв стабилитет в управлението на държавата, но аз лично не смятам, че това ще даде такъв стабилитет. Второ – чисто политическата цел, чрез която БСП да бъде докарана до състояние, в което отливът от нея да налее в АБВ съответна подкрепа.

Според Паскалев Народното събрание трябва да се заеме с решаването на казуса КТБ, енергетиката, националните приоритети и реформите в здравеопазването и образованието.Според него е много възможно да се стигне до това, че целта е да се придобият активите на банката. Въпросът с енергетиката на България е в две части. Първата част е ще има ли АЕЦ "Белене", ще има ли "Уестингхаус" и проект за 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй". Втората страна на въпроса е какво се случва с цената на електроенергията и качеството на живот на българските граждани. Третият въпрос е свързан с това дали България ще отстоява националната си позиция и политика в ЕС, или ще продължава да се държи като виновното дете, включително по отношение на еврофондовете.

Паскалев беше категоричен, че БСП е в състояние да подкрепи при първо гласуване правителството и след това да бъде коректив на политиката, която ще се реализира.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6047 |22.10.2014 Хърсев: Фалира ли КТБ, ще струва 10 млрд. лв. на държавата . 3| 6120 |12.10.2014 Раково болен съди държавата за отказ от лечение . 27| 5840 |11.07.2014 Десислава Атанасова: Срамувам се, че според Ройтерс държавата ни е аномалия . 2| 5466 |25.04.2014 Панагюрското злато остава на държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads