Реклама / Ads
0| 15292 |30.06.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Дайнов: Изгонването на руските дипломати е заявка, че България вече няма да бъде плацдарм на руските спецслужби

.
проф. Евгений Дайнов Източник: БГНЕС
„Изгонването на руските дипломати дава ясна заявка, че оттук нататък България няма да бъде плацдарм на руските специални служби, а нормална западна страна. Тези неща рядко имат връзка с предизборни маневри“, смята политологът проф. Евгений Дайнов.
 

По думите му изгонването на 70 руски дипломатически представители от страната ни е сигнал, че „най-сетне в България и службите, и управляващите си дават сметка, че именно България е център, регионален, за Европа, на руските специални операции“. По думите му „оттук се планират различни операции навън“.

 

Според политолога е неправилна тезата, че „България се намира между американците и руснаците и трябва да балансира“, България е част от Запада и е „ясно къде се намира“, а това правителство „най-сетне започна да произвежда действията, които следват от мястото, където България се намира“.

 

„Няма балансиращи актове тук, няма подчинение на Вашингтон, няма кичене за одобрение пред американското посолство. Това са митологии, които крайните русофили въртят и разумните хора не бива да се поддават“, обясни проф. Дайнов.

 

Той бе категоричен, че „екстремистки проруски партии трябва да бъдат овладявани от политическата система и държани извън и далеч от властта“.

 

„Ние сме в предизборна ситуация – всички признаци са налице. Очевидно е, че всички партии се готвят за избори“, коментира още политологът.

 

По думите му все пак има минимален шанс да се сформира нов кабинет – ИТН звучат сговорчиво, БСП са ядосани, но дават сигнали, че „ще водят някакъв коалиционен живот с ПП“, стига Кирил Петков да не е министър-председател.

 

Очевидно подводните камъни и заложените бомби са „неизчислимо количество“, отбеляза политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 15683 |27.06.2022 Евгений Дайнов: Как Костадинов копира тактиката на Путин . 0| 5787 |27.06.2022 Проф. Аргирова тревожно: Маските и мерките като дистанция ще се върнат през септември . 0| 23012 |24.06.2022 Проф. Янакиев: Мафията ще се срещне в директна битка с пробудилите се и прогледнали за безобразието . 0| 32770 |10.06.2022 Проф. Дичев за Трифонов: Болестен нарцисизъм или просто лудост? Гримасите му говорят за мирова скръб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads