Реклама / Ads
0| 5978 |29.12.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Никола Владов: Отказите от донорство стават все по-малко

.
Проф. Никола Владов
Проф. Никола Владов, завеждащ Клиниката по чернодробна и панкреатична транспантология във ВМА, каза, че в последните години отказите от донорство стават все по-малко.
 

Той подчерта, че в процеса по спасяването на човешки животи чрез трансплантации участва голям екип от около 30-40 специалисти.

 

„Ние имаме добри резултати, което означава, че екипът ни работи в синхрон”, заяви още проф. Владов пред Нова телевизия.

 

Той посочи, че полага големи усилия да помага на младите лекари, за да останат те в България.

 

Проблемите в здравеопазването не са чак толкова сериозни, по мнението му. В сферата на трансплантациите проблемът е с липсата на донори. В Министерство на здравеопазването имало разбиране по проблемите на трансплантологията.

 

Бъдещето на медицината е в трансплантологията, отсече Никола Владов.

 

Мотото му в живота е :" Кой, ако не аз. Кога, ако не сега".

 

За повече мъдрост и разум призовава професорът. А трудни случаи има. Те се отработват по система, както обяснява той. Загубата на пациент е част от играта, всеки познава това горчиво чувство, разказва Никола Владов.

 

Следвай мечтите си, каза той. Пожелавам си на първо място здраве, защото без здраве нищо не се получава, отбеляза Владов.

 

Професор Владов е лекарят, подарил нов живот на големия ни вратар Георги Велинов. Футболистът поверява живота си в ръцете на професор и екипа на Военно-медицинска академия и става вторият българин с трансплантиран черен дроб у нас.

 

„След операцията проф. Владов каза, че са ми оставали 28 дни. Това е най-хубавото нещо - донорството, да знаете. Много хора го подценяват. Всеки мисли: „На мен няма да ми се случи. Като си отива човек, поне да дари живот на още трима- четирима. Доколкото разбрах, до 7 човека можели да бъдат спасени от един”, споделя Велинов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 29306 |19.12.2018 Доган, Пеевски и проф. Спасов сритаха правителството и то се отказа от ”правителствена” . 2| 5172 |03.12.2018 Николай Слатински: България е в опасност заради самата себе си . 2| 5659 |28.11.2018 Николай Цонев осъди прокуратурата, взема 108 000 лв. заради ареста през 2010-а . 14| 13640 |21.10.2018 Николай Михайлов: Това управление е деградиращо за българската политическа система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads