Реклама / Ads
26| 8575 |25.02.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Слатински: В държавата ни се плодят фюрерчета с наполеонови комплекси

.
Днес политиката у нас е убита и нормалните, европейски разделения в идеологиите и политическите позиции са натикани на супер-заден план. В страната ни протичат крайно деструктивни процеси, пълзи р еставрация на тоталитарно мислене, на отричане на съвременни добри практики в управлението на различни дейности и във функционирането на обществото. Това написа във фейсбук проф. Николай Слатински.
 
Набира ход една брутална и антиевропейска реакционност, помпа нарцистично самочувствие своеобразна контрареволюция на отрицанието на това, което се прави в нормалните държави и прави тези държави нормални. Навсякъде, на всички нива в държавата ни се плодят фюрерчета и дучета с наполеоновски комплекси – монологични, полуобразовани, свръхенергични, действащи на принципа „луд умора няма“, властови, брутални, подмазващи се и гънещи се под онези над тях и мачкащи безобразно тези под тях, посочва той.


Този мой познат е може би малко по-жизнен и действен от мен, или поне е по-оптимистично и наивно настроен, но казва: „Сега на сините не червените са противници и не на червените сините са врагове! Сега първо трябва да се сплотим, да се опълчим на тази арогантна посредственост и простотия, която разкатава и последното, останало някак ценно в страната ни – като демокрация, като свобода, като гражданско общество, като добри европейски практики, като право на мнение, право на позиция. Трябва да спрем тази пълзяща реставрация, за която ти говоря, тази наглееща контрареволция, тази надигаща се реакционност. Тя е над идеологически, партийни, ценностни, повярвай ми – и над класови разделения. След това, не я ли спрем, ще ни захлупят посредствеността и ниската култура с тяхната монологичност, репресивност, ретроградност и войнстваща безскрупулност!“, предрича проф. Слатински.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 10269 |16.02.2016 Проф. Пантев за Фрог: И Хитлер и Сталин са били лидери, сега и Доган . 0| 5881 |21.12.2015 Проф. Кантарджиев: През 2016 грипната епидемия ще е от февруари до април . 13| 5146 |15.12.2015 Проф. Димитров: На България и липсва Давутоглу и програма за 50 г. напред . 4| 4982 |06.12.2015 Миков: Благодарност за дарителите, те запълват вакуум в държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads