Реклама / Ads
6| 12213 |23.06.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Слатински: Ще могат ли майките на децата с увреждания да събудят цял един народ с увреждания?

.
Много правилно отбелязва един ФБ приятел - промяната през 1989 г. започна със смелостта на майките в Русе, излезли на протест срещу системата, срещу социалистическата, чаушеску-живковската система, която с мръсния си въздух тровеше децата им.
 

Сега пак майки тръгват първи и единствени, защото проолигархичната и постпреходна система с безразличие и цинизъм убива децата им, а понякога с показна наглост се отнася и към самите тях.

 

Но в същото време, понеже най-сетне чета "Левски" на Яна Язова, то там след избиването на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, монахинята сестра Евпраксия казва:
- Разум трябва да се влее вече в нашите глави, да разберем, че пет, двадесет, сто храбреци няма да съборят империята, ако целият народ наоколо дреме!

 

Ето, това е истината. България може да се спаси от игото на посредствеността и корупцията, некомпетентността и безхаберието, корупцията и недемократичността, от самозабравянето на властниците и обръщането на страната ни в противоположното геополитическо направление, ако се опомни. Ако не пет, двадесет, сто човека пишем и се тревожим, говорим и ни боли, анализираме и искаме промяна, докато народът ни наоколо дреме... Необходимо е народът да бъде разбуден и разбунен, да осъзнае, че под привидността на сивото ежедневие и под покрова на имитационната стабилност, у нас се случва нещо опасно, обществото ни се обрича на безбъдеще.

 

Само с луди глави не става. Днес, във времето на лъжливите новини и перфидния ПиаР не може да бъде забит словесен нож право в сърцето на режима. Днес няма кой да ни освободи от превзелия ни режим, дори Европа не би могла, ако народът ни не го пожелае.

 

Както казва сестра Евпраксия - нищо не може да се промени, ако народът наоколо дреме.

А народът дреме... Все още дреме.
Само майките на децата с увреждания са будни.

Но дали ще могат майките на децата с увреждания да събудят цял един народ с увреждания?

Николай Слатински, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5696 |08.06.2018 Проф. Н. Слатински: След 28 години преход се оказахме с парламент без опозиция . 5| 18776 |21.05.2018 Проф. Минеков: Българският премиер е напълно неспособен за своя пост . 17| 11787 |17.04.2018 Проф. Слатински: Трагична е илюзията, че живеем в демокрация . 14| 14587 |10.04.2018 Скулпторът проф. Чапкънов попита: Какво ще правим с тази свинска държава?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads