Реклама / Ads
5| 8439 |19.09.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Тагарев: Преврат в Кремъл ще има, при паническо бягство на руските войници

.
Тодор Тагарев
Докато руската армия издържа на настъпленията, евентуален преврат в Кремъл не е на дневен ред. Ако обаче станем свидетели на паническо бягство като това от Харков или Изюм, може да се прогнозира опит за смяна на властта. Това заяви бившият служебен министър на отбраната проф. Тодор Тагарев.
 

След успешната контраофанзива на украинските сили в Харковска област и настъплението на юг, вече всички в Украйна и на Запад са убедени, че окупираните от Русия територии ще бъдат освободени, посочи Тагарев.


"За мен вече е абсолютно ясно, че Украйна удържа на руската агресия. Въпросът е кога ще възстанови контрола си върху окупираните територии. Въпреки че ситуацията е динамична и не изключвам и нещо непредвидимо да се случи и да ускори този процес, в обичайните сценарии говорим за война, която ще продължи с месеци, а може би и години. Но аз не се съмнявам, че Украйна ще възстанови своята територия. Самият Зеленски е говорил, че за Крим може да се търси дипломатическо решение. За останалите райони въпросът ще се реши с военна сила.", каза още той пред БНТ.


Според него докато руската армия издържа на настъпленията, евентуален преврат в Кремъл не е на дневен ред. Ако обаче станем свидетели на паническо бягство като това от Харков или Изюм, може да се прогнозира опит за смяна на властта.


"Трябва да изключим всякакви пожелателни сценарии, при които на мястото на Путин идва един демократично настроен човек. По-скоро това биха били два-три цикъла на смяна на хора, които ще се опитат да възстановят авторитарното управление. Ако някой смени Путин, това ще бъде силовия блок, които са силни в своите имперски стремежи със сталинистки методи.", подчерта проф. Тагарев.


Според него Европа ще успее да се научи да съществува и да бъде конкурентоспособна и без руски газ и нефт като заложи на развитието на възобновяемите енергийни източници. За Русия, обаче, ще е трудно да продава енергийните си ресурси на изток.


"Русия трябва да търси пазари, защото това са критични за руската икономика суровини за износ и е естествено да бъдат обявени такива намерения. Проблемът е, че тези газопроводи и тръбопроводи ще преминават през трудни терени, с огромна дължина и ще струват много скъпо. За разлика от Европа, която гледаше на Русия като на равноправен партньор, с Китай нещата не седят така. Китай ще се опитва по всякакъв начин да им извива ръцете. И понеже са с голяма дължина, труден терен и много скъпи, това строителство ще продължи с години.", прогнозира той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 30656 |10.09.2022 Проф. Слатински: На Путин вече не му трябва План Б, а Стратегия за изход от проглеждането на руснаците . 0| 41746 |27.07.2022 Проф. Дайнов: ИТН се класират в категорията „Малки умове“. Ще се учудя, ако Янев влезе в НС . 0| 35605 |27.07.2022 Проф. Слатински: Мизантропът-чалгар съсипа и най-малката надеждица този парламент да продължи . 0| 31178 |24.07.2022 Проф. Дичев: Не се хващайте на утопията за прозрачността. ИТН поставя под въпрос основите на човешкото общество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads