Реклама / Ads
3| 7953 |01.11.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Разширяването на ”Зелената зона” за паркиране увеличи броя на абсурдите в столицата (видео)

.
Източник: Спаси София
От днес платените общински места за паркиране в София се увеличиха с разширяването на ”Зелената зона”. В социаллните мрежи от седмици възмутени жители на кварталите, в които зоната бе разширена, публикуват снимки и видео от абсурдно поставените ограничителни колчета. Умишлено не казваме по тротоарите, защото такива на места просто липсват.
 

Фрог нюз официално попита кмета на София Йорданка Фандъкова за състоянието на местата за платен престой на автомобили и тротоарите, по които преминават пешеходците, след публикуването на това видео и още много подобни снимки.

 

 

Ето и какво публикуваха днес от организацията "Спаси София" във Фейсбук:

 

Честит празник на народните будители!

 

Освен повод да отбележим неизмеримите заслуги на хиляди българи за развитието на знанието и културата ни, от днес зелената зона на София се разраства със 7000 нови места за платено паркиране, достигайки 4 столични квартала - Горен Лозенец, Оборище, Красно село и Възраждане. Център за градска мобилност вече ще събира такси от общо 28 000 места, а годишните приходи на дружеството само от синя и зелена зона ще надхвърлят 50 млн. лв. За сравнение, точно толкова пари се отделят от бюджета на София за важни сектори като образование и здравеопазване.

 

Сред новообособените зони за платено паркиране е и трамвайното трасе покрай Семинарията. Уви, вместо обособено скоростно трамвайно трасе, свързващо центъра с Дървеница, Столичната община реши да набие колчета за платено паркиране между самите релси. Какво по-голямо доказателство за истинските приоритети - вместо да се развива екологичният градски транспорт, се обособяват още места за коли на всевъзможни места.

 

Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в предизборната си кампания обещахте да превърнете града ни в Европейска зелена столица, но всяко ваше действие говори точно обратното - унищожавате готовите трамвайни трасета без да строите нови. Тази година обещахте да пробиете бул. Т. Каблешков и да построите ринговия трамвай, но не направихте и метър. Трамваите по Графа не се движат вече шести месец заради сериозното забавяне на ремонта. Макар и с частично обновен подвижен състав, градският транспорт остава твърде бавен, нередовен и без достатъчен капацитет. Обещахте да прекратите концесията на Карат-С, но хората продължават да се тъпчат в малките и нередовни автобусчета по линии като 204. София остава все така задръстена, замърсена и потънала в хаос...

 

Г-жо кмет, какво прави ЦГМ с тези пари? Защо не е построил нито един нов подземен или етажен паркинг? Докога ще събирате милиони, а ние ще вървим по разбити тротоари?

 

Спаси София, Фейсбук

 

Вижте още снимки публикувани в социалната мрежа.


.

 


.


.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5218 |31.10.2018 Експерти: Пълна проверка на имуществото на политици, магистрати и олигарси . 18| 36746 |01.11.2018 Фрогоко: Пенсионерите поставиха МВР на колене . 23| 26934 |31.10.2018 Само във Фрог: Щерката на Цветан Цветанов се уредила на работа в Световната банка при Кристалина Георгиева . 14| 12729 |31.10.2018 Тома Биков обсъждал с Ленин филм за Цецо Цветанов, а ние...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads