Реклама / Ads
7| 9708 |25.08.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Румънка за Фрог: Макрон се опитва да засили икономиката си чрез България и Румъния

.
Макрон следва своя план с посещението си в България и Румъния. Франция има големи проблеми с икономиката. Промяната на директивата за социалния дъмпинг е част от решаването му. Макрон се опитва да връща френските фирми в конкуренцията на Европа. Това заяви пред Фрог нюз румънката Адина Саве, която живее от години в България.
 

Макрон иска, ако човек работи за българска фирма във Франция да плаща осигуровки и заплати като във Франция. Българските данъци са 10%, осигуровките са по-малки и съответно заплатите са по-малки. Това е планът на Макрон. Борисов и Радев са приели искането му.

 

Румъния се е съгласила също, при условие че Франция я подкрепи за Шенген. Румъния не е поискала рамо за еврозоната. Тя смята, че ще претърпи загуби, ако влезе в нея.

 

Румъния се бори да участва в разговорите на лидерите на ЕС и за място в Централна Европа. Затова има американски и европейски инвестиции. България няма цел, няма външна политика. Слушаме какво ни казват отвън. Борисов казва: „Ние ще питаме началниците”. Той няма план. Изглежда, че управниците ни не искат да водят силна външна политика, а искат чужди инвестиции. Ние гравитираме около Меркел, около някой друг, който ни показва посоката.

 

Прави ми впечатление, че всички корумпирани румънци правят инвестиции в страната си, докато корумпираните българи инвестират навън.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4405 |25.08.2017 Президентът Макрон: Варшава не определя посоката на Европейския съюз . 0| 4933 |25.08.2017 В Румъния Макрон подписа договори за противотанкови ракети и хеликоптери . 4| 5341 |25.08.2017 С официална церемония бе посрещнат президента Еманюел Макрон в ”Евксиноград”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads